13 i 14 de febrer: casament, 50è aniversari dels Pastorets del Vendrell i l’adéu de Muriel Casals

Cap de setmana vibrant però amb una notícia trista i sorprenent, la mort de Muriel Casals.

El meu homenatge a la Muriel Casals és a través d’aquestes paraules de Jordi Cuixart, president d’Òmnium Cultural:
Muriel“”Estimem-nos”, ens deia sempre la Muriel, “estimem-nos que això és tan bonic!”. I aquest ha sigut sempre un lema net de la nostra entitat durant aquests anys. Mai tan poques paraules han tingut tanta força.
La Muriel ha estat sempre una dona forta, valenta, de pensament lliure, vehement fins i tot en alguns moments puntuals, una dona que ens ha ensenyat a fer servir les paraules per explicar-nos millor. Aquesta dona ens ha ensenyat a ser tan suaus amb les paraules, a exposar amb tanta delicadesa les idees, que per a molts de nosaltres ha estat una veritable mestra.
No ha estat mai una persona de pensament únic. Crítica i ferma defensora de les seves posicions, no defugia mai la discussió i intentava sempre trobar el punt d’encontre en totes les postures. De la Muriel hem après a esforçar-nos, perquè “res no ens serà regalat”. La seva exigència és encara avui un motor. Només amb aquesta empenta ens ho podem exigir tot, ho podem guanyar tot.” Descansa en pau.

Casament13febrer

Comencem el cap de setmana amb el casament de l’Isidro i la Cándida el dissabte al matí a l’auditori del CMC. Moltes felicitats parella! Veient la il·lusió, els nervis, l’emoció i l’alegria de l’Isidro i la Cándida demostren que el segellar l’amor no té edat.

El dissabte a la tarda vaig assistir al 50è aniversari dels Pastorets del Vendrell, com a Consellera Comarcal de Cultura. UnPastorets honor compartir el meravellós i emotiu concert al Teatre Àngel Guimerà que ens va oferir el Cor Orfeó Parroquial del Vendrell i els narradors de diferents fragments de l’obra dels Pastorets i del “Poema de Nadal” de Josep Ma de Segarra.
Va ser un gran muntatge amb fotografies d’aquests diferents anys, cançons i textos. Felicitats Pastorets!
Amb aquest concert es fa visible la feina que comporta preparar decorats, efectes especials, vestuari, maquillatge, assajar, … i fer que any rere any el públic vibri i s’emocioni amb els Pastorets.
Pastorets1Vaig compartir aquest concert i el sopar de després al restaurant Xaloquell amb en Jordi Agràs, Cap dels Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat a Tarragona, l’Eva Ma Serramià, regidora de cultura del Vendrell i Presidenta del Consell Comarcal, Quim Nin, alcalde d’Albinyana i secretari de presidència de la Generalitat, Martí Carnicer, alcalde del Vendrell, Josep Maldonado i tota la gran família dels Pastorets.
Felicitats una altra vegada a tots!

Diumenge, encara que ja estiguem a la Quaresma, tota la família vam anar a l’últim carnaval d’enguany: a Sant PereCarnavalMolanta2 Molanta.
Cada any vénen al Carnaval de la Bisbal uns cosins i nosaltres anem al seu carnaval una setmana més tard.
CarnavalMolanta3Hi participen moltes carrosses i comparses del Penedès, moltes de les que van a les rues del Vendrell i Calafell. Aquesta és al matí i ens va molt bé poder-la veure amb els nens.
Realment hi ha carrosses i disfresses molt espectaculars, on intueixes moltes hores de feina, d’imaginació i d’assajos del ball.
Després de la rua hem anat a dinar al restaurant Les Piques, a les Colines a la carretera que va a St Pere de Ribes.Piques
Un restaurant excel·lent amb unes carns a la llosa per llepar-s’hi els dits!!!

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

 

Share

2 Comments

  1. Ara sí 15 de febrer de 2016 3:15 pm Respon

    Aprofito per donar les últimes dades de l’atur a La Bisbal.
    A 31 de Gener 2016 teníem a La Bisbal una xifra de 383 aturats. Tenim 32 aturats menys que ara fa just un any.
    Encara que es molt d’atur, la tendència mes a mes es millor a la dels 4 darrers anys.
    31 Gener 2015 teníem 415 aturats.
    31 Gener 2014 teníem 418 aturats.
    31 Gener 2013 teníem 448 aturats.
    31 Gener 2012 teníem 427 aturats.
    El camí es difícil però queda clar que el passos que s’estan donant des de l’actual consistori han canviat i s’està rebaixant la xifra de l’atur.

  2. Agnès Ferré 15 de febrer de 2016 4:33 pm Respon

    Gràcies Jacint per la informació!!

    http://agnesferre.cat

Deixa un comentari