Divendres 5 de febrer: dia de Carnaval a l’escola i al vespre a Riudoms

Comença el Carnaval! Avui divendres l’escola Ull de Vent ha celebrat el Carnaval: al matí els nens han anat vestits de nenes i les nenes de nens.
CarnavalCole1A la tarda han fet la ja tradicional rua per l’Avinguda Baix Penedès. Aquest any el tema és l’espai, inspirat amb Star Wars.
Felicito a tots els mestres per la originalitat de les disfresses i perquè ja porten unes setmanes preparant-los amb els alumnes.


Els més petits anaven de coet, els de 1r i 2n de primària d’alumnes del futur i de 3r a 6è de Darth Vader, soldats d’assalt,CarnavalCole2 princesa Leila, C-3PO i Yoda.CarnavalCole4
CarnavalCole3Tots estarrufats de les disfresses a la rua! Moments com aquests no tenen preu!

Riudoms4Al vespre vaig assistir al lliurament del Premi”Joan Cros i Gil” a Riudoms, en la seva setena edició, organitzat pel Comitè Executiu de CDC de Riudoms i amb la col·laboració de la Secretaria de Militància i Formació de CDC.
En aquesta edició comptaven amb la presència de l’Hble. Conseller de Cultura de la Generalitat, Santi Vila.
La Judith i jo vam acompanyar al Joan i la Cristina i al Jordi i la Roser en aquest lliurament i posterior sopar.Riudoms3Riudoms2
Va ser un acte molt lluït i emotiu, on es va premiar a la Sra. Ma Pilar Solé i Rovira, de Mont-Roig,Riudoms1 per la seva dedicació a CDC i com dona entregada al seu poble i a Catalunya. Ens va obsequiar amb un gran discurs que va constatar que és una gran persona, humil, entregada a la família, a la fe, al seu poble i a Catalunya. Va ser la primera cap local de CDC en l’inici de la democràcia i va ser regidora de CDC a Mont-Roig en uns anys on la presència femenina en la política no era habitual ni massa ben vista.
Moltes felicitats Ma Pilar i gràcies pel teu exemple!
Vam parlar també amb l’alcalde de Riudoms i president de la Federació de CDC al Camp de Tarragona, Josep Ma Cruset, i amb el Director dels Serveis Territorials de Cultura a Tarragona, Jordi Agràs. Amb en Jordi Agràs ens tornem a veure dilluns a la Bisbal, en una reunió per millorar i dinamitzar la biblioteca municipal.
Felicitats a l’alcalde Cruset, a en Ramon Margalef i el comitè executiu de CDC de Riudoms per celebrar any rere any aquest Premi i per tot l’esforç que comporta.

Comento una anècdota. En el discurs de benvinguda de l’alcalde Cruset, va fer referència a la Bisbal en dues ocasions, per comentar tot el passat i viscut en els 8 anys anteriors per CDC de la Bisbal. Quan va acabar l’acte de lliurament, se’m va acostar una parella ja gran per saludar-me, presentant-se com el primer delegat de l’oficina de La Caixa de Pensions a la Bisbal als anys 70, el Sr Forcadell. Que quan escoltava el discurs de l’alcalde i va sentir les referències a la Bisbal, van mirar cap a la fila on seia i que la seva senyora havia dit: “ha de ser aquesta senyora perquè té la fesomia de la casa de les cosidores, al costat de l’ajuntament”.
Vaig quedar parada! Va marxar de la Bisbal el 1974, jo només tenia un any, però al veure’m la cara de seguida va saber de quina casa era.
Em va donar molts records pels meus pares, ja que el meu pare també treballava a la Caixa i es coneixien. Em va preguntar per la meva mare i també per la Carmeta, l’àvia que ja fa 4 anys que ens va deixar.
Una sorpresa molt agradable!

Share

Deixa un comentari