Últim cap de setmana de gener: X Nit de Castells, dinar a l’Ull de Llebre i tarda de cine d’Star Wars

Com tots els caps de setmana, hi ha de temps de tot: descansar, passar més estona amb la família, participar d’actes, …

NitCastells3El dissabte 30 de gener la regidora de cultura i jo, convidades per l’alcalde de Valls Albert Batet, vam assistir a la X Nit de Castells. Una nit de premis i reconeixements organitzada per la revista Castells amb la Coordinadora de Colles Castellers i diversos patrocinadors.
Va ser una nit molt emotiva que demostra, una vegada més, la gran força dels castells al nostre país. Els castells, que representen la força, valor i seny del què som els catalans.NitCastells2
Més de 400 persones i 80 colles castelleres van assistir-hi, entre les que hi havia la colla castellera de la Bisbal Els Bous, gran orgull per la Bisbal tenir colla pròpia!!

Els premis i reconeixements van ser:
Premi a la trajectòria: Helena Llagostera, castellera de la Colla Joves Xiquets de Valls, que ha estat reconeguda per ser la primera dona cap de colla d’una agrupació puntera.
Moment casteller de l’any: el 4de10 amb folre i manilles dels Minyons de Terrassa, castell inèdit.
Premi Ambaixador Castells: la nova Conselleria d’Afers Exteriors de la Generalitat, recollit pel Conseller i també casteller, Raül Romeva.És un reconeixement perquè porti els castells i el que representen, arreu del món.
NitCastells1Premi Descarregat: pels Nens del Vendrell com a colla destacada de la temporada.
Premi Baròmetre:
Colles que han pujat de 6 a 7: Pallagos del Conflent, Encantats de Begues i Castellers de Santpedor.
Colles que han pujat de 7 a 8: Castellers de la Sagrada Família.
Colles que han pujat de 8 a 9: Nens del Vendrell.
Premi a la plaça de la temporada: la plaça de la Vila de Vilafranca del Penedès.
Premi Iniciativa Social: Matossers de Molins de Rei
Premi Aleta: NZI (cascs castellers)
Premis de Fotografia: 1er Jean Segovia, 2n Gemma Soldevila i Vinyet Solé i Ignasi Salat (categoria popular)
Colla de la temporada: pels Nens del Vendrell i la Colla Castellers de Sant Pere i Sant Pau. Vull destacar el gran discurs d’en Kevin Prados, cap de colla dels Nens del Vendrell on afirma afirma que els reconeixements són gràcies als 90 anys d’història que han viscut “la glòria i el fracàs més absolut”.

L’any 2012 es va atorgar el premi a la iniciativa social a favor del món casteller, en la VII Nit de Castells celebrada a Vic, a La Societat de la Bisbal, per “la seva tasca entusiasta de promoció i preservació de la tradició castellera”. És gràcies a les conferències castelleres, organitzades pel Salvador Ferré a la Societat, que any rere any ens obsequien amb temàtica castellera. Per cert, el dissabte 13 de febrer comença el cicle de conferències d’aquest 2016!

aniversariDiumenge 31 de gener, dia de relax amb la família. Al migdia dinar al restaurant Ull de Llebre per celebrar l’aniversari de la meva mare. Un dinar excel·lent amb una companyia excel·lent!
És un plaer poder gaudir d’un menú com el que ofereix aquest restaurant bisbalenc!

A la tarda hem anat al cine a veure “Star Wars, el retorn de la força“. Els nens feia setmanes que ho star-warsdemanaven i, després que els Reis ens inundessin d’Star Wars, avui l’hem vist. No sóc fanàtica d’aquesta saga i la primera meitat de la pel·lícula se m’ha fet una mica llarga, però després m’ha agradat!
Acaba intuint clarament que encara queden moltes películes Star Wars per veure i, si els nens segueixen entusiasmats amb aquesta saga, hi tornarem!

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari