Dimecres 13 de gener: desaparició, incendi, esperança i solidaritat

El dimarts al vespre vam saber que havia desaparegut el Salvador, un veí el Priorat. Aquestes notícies sempre sobten i més quan els coneixes. El Salvador i la Isabel, la seva dona, són molt coneguts a la Bisbal, fa molts anys que hi viuen.
La Isabel estava ingressada a l’hospital i el Salvador sembla que va agafar el bus urbà del Priorat al nucli i, en un bar de la Bisbal és on se’l va veure per última vegada el dilluns a la tarda.

FotoTorrentQuan la família va donar l’alerta als Mossos d’Esquadra, es va engegar el mecanisme de buscar-lo. El dimecres al matí tan bombers, com protecció civil i Mossos van muntar la central al local social del Priorat, per preparar-ho tot i iniciar una batuda.
Mentre ho estaven organitzant, van rebre l’avís que el dimarts havien vist el Salvador a Saragossa. La sorpresa va ser gran, a Saragossa??
A partir d’aquí van seguir preparant la batuda sense començar-la, a l’espera de confirmar si realment era el Salvador qui havien vist a Saragossa.
El que sí que havia començat era l’helicòpter que anava volant baix pels voltants del Priorat, en les zones boscoses.
En el moment en què es va confirmar que sí que era el Salvador, van abordar el dispositiu de batuda per iniciar ràpidament els contactes amb la Policia Nacional i la Policia de Saragossa i buscar-lo conjuntament.
Dins la incertesa de no saber on era, va aparèixer un bri d’esperança sabent que l’havien vist.
Tot i aquest bri, la família i amics segueixen afectats pel pas de les hores sense notícies. Esperem que ben aviat el tornem a veure caminant per la Bisbal!

Vull destacar la solidaritat de tots els bisbalencs i bisbalenques que de seguida es van oferir a col·laborar amb la batuda, que es va abordar quan el van localitzar a Saragossa, i també la gran difusió que ha fet tothom de la seva fotografia per les xarxes, per informar de la desaparició i per si algú el veia.

Dimecres al matí, mentre els cossos de seguretat organitzaven la batuda, es va incendiar el garatge d’una casa de la Riba, dels bons amics Antonio i Esther. Va ser un curt circuit que no va provocar flames però sí molt de fum negre. La sort va ser que no era per la nit sinó quan es llevaven, van poder sortir fora i avisar a emergències.
Tan bombers com mossos van actuar ràpidament, evitant així que el fum es propagués.
Després de l’ensurt i les pèrdues materials, hem de pensar que vam tenir la sort que no hi hagués cap víctima.

Dimecres intens i a seguir endavant!

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari