10 de gener: comencem l’any amb nou president, el MH Sr.Carles Puigdemont

MuralCasalAquest és la primera entrada del bloc del 2016 i destacaré 3 fets: resum del 2015, inici de l’any i elecció del 130è  President de la Generalitat.

Resum del 2015
El 2015 ha estat un any marcat per tres eleccions, totes molt importants, però en vull destacar unes que han canviat el panorama polític a la Bisbal, a CDC de la Bisbal i a la meva vida, tot en positiu!!: les eleccions municipals del mes de maig i l’entrada del nou govern CDC i PSC al mes de juny.


ResumAnual

Divendres passat llegia el resum del 2015 del diari El 3 de vuit i vaig comptar fins a 7 apunts que parlen de la Bisbal on només amb els titulars ja tenim un resum polític:
Març: “La Bisbal tindrà Colla castellera pròpia” (única notícia destacada no política)
“L’alcalde de La Bisbal pot ser acusat de prevaricació”
Abril: “ERC tomba la proposta de CiU perquè l’alcalde de La Bisbal dimiteixi”
“El fiscal demana inhabilitar 8 anys l’alcalde de La Bisbal per prevaricació”
Maig: “CiU acusa la mare de l’alcalde de comprar vots”
“CiU i PSC pacten a La Bisbal i Puigibet (ERC) haurà de deixar l’alcaldia”
Juny: “Els verds tornen a La Bisbal el 15 d’agost al cap de tres anys”

Inici de l’any
Aquesta és la primera entrada de l’any, he fet vacances de bloc!
En aquests dies he anat a l’Ajuntament, he gaudit de la família i he carregat piles per encarar aquest nou any 2016!
Mequinensa1Ahir dissabte, convidat pel Caste (Carles Castelló), tota la família el vam acompanyar en la presentació del documental d'”Smiles for Children” a Mequinensa, el seu poble de naixement.
No hi havia estat mai a la franja i Mequinensa em va robar el cor amb l’aigua, la seva gent i totes les instal·lacions municipals! Vaig tenir el plaer  de tornar a parlar amb l’alcaldessaMequinensa3 de Mequinensa, la Magda, que va venir a la Bisbal quan el Caste i el seu equip van presentar aquest documental.
Mequinensa2Em va regalar aquest llibre que, a partir de dilluns, estarà al despatx d’alcaldia. M’emporto un gran record de Mequinensa i no només pel llibre, sinó per la seva gent!

Diumenge ha estat un dia molt variat: al matí a la Fundació Mona, a Riudellots de la Selva, i a la tarda al Concert de Nadal de les Corals Antistiana Maskili i Santa Maria, veient abans i després del concert el debat d’investidura del nou President de la Generalitat.
El tió ens va cagar la visita a la Fundació Mona i és molt recomanable! És una fundació privada que recull i rehabilita primats que han estat maltractats en situació de màxima crueltat.
En la visita t’expliquen com recullen aquests primats, ximpanzés bàsicament, i quin seguiment i tractaments fan. Després hi ha un taller preparant el seu berenar i finalment els visitem. És molt recomanable sobretot per infants!
CoralReisA la tarda tocava gaudir del tradicional concert de Nadal de les Corals, acompanyada de la regidora de cultura Judith Vidal. Un bon concert per tancar les festes nadalenques!

Elecció del 130è President de la Generalitat
Ha estat una gran sorpresa quan ahir, anant a Mequinensa, parlaven d’un acord definitiu entre Junts pel Sí i la CUP. Quan es va fer públic, semblava que no podia ser després de més de tres mesos! però les negociacions acaben donant els seus fruits i és un gran acord. I ho és perquè no és només un acord per escollir President sinó que és un acord de govern, que és importantíssim!
El MH President Carles Puigdemont ve del món municipalista,  és alcalde de Girona fins dilluns, i ho considero bàsic per encarar aquests mesos difícils amb molta feina a fer.
Moltes felicitats al President sortint, Artur Mas, moltes felicitats al President entrant, Carles Puigdemont, i felicitats també a totes les persones que des del 27S fins ara han estat treballant perquè avui surti aquest acord a la llum.

Acabo amb una gran frase del nou President de la Generalitat, Carles Puigdemont, “deixem l’orgull i agafem la dignitat”.

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari