Divendres 23 d’octubre: reunió a l’Agència Catalana de l’Aigua

ACALa reunió a l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) va ser dijous 22 d’octubre al matí però l’explico ara perquè primer ho havíem d’explicar a la resta de l’equip de govern.

Hi ha un tema pendent que ja tenim enfilat: la depuradora de l’Esplai.

Entre el 2009 i el 2011 l’Ajuntament va construir una depuradora a la urbanització de l’Esplai. A l’Esplai hi ha el servei de clavegueram però no hi ha col·lector per les aigües residuals que les connecti a la depuradora comarcal, els habitatges tenien fosses sèptiques.
El Pla de Sanejament de l’ACA 2009/2014 contemplava que a l’Esplai s’havia de construir un col·lector (un tub) que connectés amb el de la Miralba i anés seguint avall. És una inversió elevada però definitiva.
L’equip de govern d’ERC d’aquells anys va decidir pel seu compte fer una depuradora i, a més, la va començar sense permisos! els va demanar i obtenir més tard.
Com que la depuradora no estava dins els plans de l’ACA, no la va recepcionar i, per tant, el manteniment de la depuradora el fa l’Ajuntament.
L’equip de govern teníem molt clar que era bàsic començar el més aviat possible a treballar per aconseguir que la gestió i el manteniment de la depuradora passés a l’ACA.

La Bisbal tenim delegat al Consell Comarcal tot el tema de col·lectors i el primer pas va ser anar a parlar amb ells per exposar-los el tema. Vam obtenir tot el suport i ens van acompanyar a la reunió del dijous a l’ACA a Barcelona.
Va ser una reunió molt profitosa on vam aconseguir començar tots els passos per passar la gestió i manteniment de la depuradora.

No serà un procés immediat perquè el 2011 l’ACA va enviar a l’Ajuntament de la Bisbal un seguit de mancances de la depuradora que, a data d’avui, no s’han resolt. Ara han de tornar a inspeccionar per fer un informe de mancances i per part nostra solucionar-ho. A partir d’aquí seguirà el procés per aconseguir aquesta cessió.

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari