Divendres 16 d’octubre: feina d’Ajuntament i canvi de Junta a la Societat

Aquest divendres, matí i tarda, reunions per ocupació i temes d’urbanisme. Sobre urbanisme hi ha una nova llei de simplificació administrativa, ja tocava que se simplifiqués part de la feina administrativa!!, han canviat procediments d’atorgar llicències d’activitat i altres. És una llei aprovada al juliol que va entrar en vigor a mitjans d’agost.
Al vespre assisteixo a la junta de socis de la Societat per canvi de Junta.
CanviJunta1La Societat és la segona entitat de la comarca amb més nombre de socis després de la Lira Vendrellenca, segons dades que han donat a la Junta. La Judith, regidora de cultura, presideix l’última junta després de dos anys de presidenta de l’entitat. Es renova la meitat de la junta, sis persones. Aprofito per felicitar la junta actual i les que les han precedit aquests últims 8 anys, ja que han estat anys difícils i han sabut mantenir i incrementar les activitats i l’ambient de Societat, sou molt grans!!
Durant aquests 8 anys de govern d’ERC a la Bisbal, la majoria d’entitats bisbalenques no han tingut subvencions municipals niCanviJunta2 cap ajut. Un exemple ridícul és que la Societat no podia ni fer pregons!!
La Societat també tenia prohibit actes com la rebuda dels Reis Mags i no rebia autorització municipal per les trobades de Gegants.
Tot això ha canviat. Tan jo com la resta de l’equip de govern sabem que les entitats i la nostra cultura i tradicions són la nostra riquesa.

Aprofito per encoratjar la nova junta que comença, que estic convençuda que farà molta feina!
Estem orgullosos de tenir moltes entitats, moltes persones que dediquen temps i esforços a tirar endavant gegants, castells, ciclisme, xerrades, diables, … i hem de donar suport a totes aquestes entitats, no només amb subvencions sinó també amb infraestructures i amb facilitats: fer pregons, deixar taules i cadires, cedir espais, …

No ho oblidem: la identitat de la Bisbal la trobem en les entitats i activitats que s’hi organitzen.

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari