Dimecres 7 d’octubre: dia d’aprendre i gaudir

Tots els dimecres acostumen a ser intensos, però avui ha sigut especial i el resumeixo en el titular: dia d’aprendre i gaudir.

A quarts de 10 del matí ens hem reunit (els regidors Pere i Maguy i jo) amb Aqualia, que és l’empresa que gestiona el servei d’abastament d’aigua i el clavegueram. Ha estat la primera reunió de treball després de l’estiu i ha donat molt de sí. Primer perquè han començat a prendre forma les tarifes socials i tarifes de fuites que volem aprovar abans que acabi l’any, i després perquè hem aprés sobre el funcionament de la xarxa que tenim, temes de pressió, fuites i fraus. Tenim un mes per treballar (l’empresa i nosaltres) sobre tots els temes que hem exposat i d’aquí un mes ens tornem a reunir per tancar temes i obrir-ne d’altres.
A les 11 hem celebrat Junta de Govern Local, tot l’equip de govern i el secretari. Hem aprovat actes anteriors de Juntes de Govern, llicències d’obres i altres temes. Una novetat és sobre el cementiri: fins ara un empleat municipal anava cada dia a obrir i tancar el cementiri. Avui hem aprovat que es donarà una clau de la porta del cementiri a cada propietari de nínxol. D’aquesta manera qui hi vol anar té accés directe i no es deixen les portes obertes tot el dia. Aviat rebreu les cartes amb l’explicació del Feliu, regidor de sanitat.

MasGralles2A la 1 del migdia tot l’equip de govern hem visitat Mas de les Gralles, convidats pel Juanjo Espina i la seva filla Anna. Uns grans amfitrions!! i un gran espai ple de tranquil·litat, bon gust i totes les comoditats.
Recordo al Juanjo de quan organitzava les Jornades Folklòriques al Baix Penedès, ja fa més de 8 anys.MasGralles1 Pels que no ho recordeu o no ho coneixeu, durant un cap de setmana de juliol venien varis grups folklòrics d’arreu d’Espanya, els millors grups, i actuaven als municipis de la comarca que ho sol·licitaven, pagant l’actuació. Ho recordo primer com a públic, després com a voluntària juntament amb altres membres del grup de gralles, que vam acompanyar un dels grups com a guies comarcals. I al final com a regidora de cultura l’any 2005 o 2006.
Ara ha reconvertit el Mas de les Gralles en un lloc de reunions, convencions, … que combina art, natura i comarca. Tot un plaer pels sentits!
Moltes gràcies per obsequiar-nos amb aquesta visita!

IniciCurs1A la tarda, després de passar per l’ajuntament a signar papers, la Maguy i jo hem anat a l’auditori de l’Escola de Música Pau Casals del Vendrell per assistir a l’acte d’inici de curs, organitzat pel Centre de Recursos Pedagògics  del Baix Penedès.
He lliurat al Joan Jané, del Centre de Recursos, llibres editats per l’Ajuntament de la Bisbal per entregar a alumnes de 4rt d’ESO de la comarca.
He escollit el llibre “Capbreus. La Bisbal del Penedès i l’Ortigós. 1696”, llibre publicat per l’Ajuntament el 2004, dels autors Benjamí Català i Àngel Rovira. El capbreu es recollia al castell del senyor Salbà (l’actual Centre Municipal de Cultura), on tots els habitants anaven al castell del senyor on un notari de l’època apuntava tot el que tenien, feien un cens del bestiar, cultius, … És un llibre molt interessant i curiós alhora.
Primer en Jordi Llavina, mestre de professió i reconegut escriptor penedesenc, ens ha parlat dels valors de viure en el món rural. Ha remarcat valors com la paciència, l’esforç i el treball, valors molt importants i molt nostres que en el món actual de tecnologia i de presses, no hi donem importància. És veritat, amb tanta informació i amb la facilitat de tenir-ho tot a l’instant, ens perdem el gaudir de fer les coses ben fetes, de buscar sense presses i d’esforçar-nos.
En aquest acte s’ha donat reconeixement als alumnes amb millors notes del curs passat de 4rt d’ESO de cada institut de laIniciCurs2 comarca, als que se’ls hi donava un recull de llibres on hi trobaran el Capbreu.

De l’Institut Coster la Torre, el millor alumne ha estat en Roger Freixa Viñuela veí de la Bisbal, que ha pujat acompanyat de l’Albert,  director de l’Institut.
Moltes felicitats Roger i continua així!!

Ja ens hem quedat al Vendrell, on han vingut també la Judith, la Leo i el Feliu, perquè a les 8 de la tarda es commemorava el 20è aniversari de l’arxiu comarcal.
Arxiu2Hem gaudit d’una gran classe magistral a càrrec del Sr. Josep M Sans Travé, directorArxiu1 de l’Arxiu Nacional de Catalunya, que ens ha il·lustrat sobre els arxius al nostre país, com han evolucionat i explicant entremig batalletes molt interessants. Felicito a la Nati, de l’arxiu comarcal, per l’encert d’aquest acte!
Pels que no som assidus als arxius, ha estat molt interessant.

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari