Dimecres 30 de setembre: Junta de Govern a l’Ajuntament i al Consell Comarcal

Aquest matí ens hem reunit amb l’Administració Oberta de Catalunya, per tot el tema de la transparència. Aquest desembre s’ha de complir la llei de transparència i hi ha molta feina per fer no només a la Bisbal sinó a tot Catalunya. Està molt bé que l’administració pública sigui transparent i accessible, però perquè els Ajuntaments tinguin tota aquesta informació i accessibilitat al web municipal i al portal de transparència, primer calen eines i preparació del personal. Cal tenir en compte també que s’ha de vigilar molt en el tema de la protecció de dades, ja que en els expedients, aprovacions, propostes, … hi acostumen a anar dades personals que després s’han de treure per poder-les publicar.
Hi ha ajuntaments que ja fa un temps que han començat a treballar-hi i que fa temps que pengen informacions i aprovacions als seus webs municipals però a la Bisbal no, partim de zero en tots aquests temes i ara ens hem de posar les piles!
A part de la transparència, que hi estic totalment a favor, caldria també que “algú” valorés tota aquesta informació i la fiscalitzés per evitar més corrupció, prevaricació, …

OrdreCCBPLa tarda hem començat per de la Junta de Govern Local de la Bisbal. Era una junta extraordinària ja que no es convocava fins la setmana vinent, però hi havia temes urgents derivats per la Maguy, la regidora de serveis socials, referents als llibres escolar. Quan s’ha acabat, he marxat cap al Vendrell per participar primer al Ple del Consell Comarcal i després a la Junta de Govern del mateix Consell.
A l’acabar les juntes sempre va bé aprofitar de parlar amb altres consellers i conselleres de temes municipals i comarcals i intercanviar opinions, idees, …

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

2 Comments

 1. Ara sí 29 d'octubre de 2015 8:13 pm Respon

  29-10-2015
  Aquest paper d’ERC LA BISBAL DEL PENEDES, com ja ens tenen acostumats no te cap ni peus.
  Lo menys important son les faltes d’ortografia. L’escrit es vulgar en si mateix, barruer, mentider i que lo únic que pretén es que algú els escolti, però cada vagada que obren la boca o fan un escrit sense solta ni volta podeu estar segurs que perden credibilitat.
  De on treuen les dades per dir que ara hi ha mes robatoris ???, podríem citar una pila de robatoris fets mentre ells manaven, cablejat, cases particulars, granges, horts etc.. Lo curiós que ara els robatoris es produeixen en els horts municipals, ( aquesta tarda mateix passejant-hi el meu gos he vist un rotlle de tub de plàstic que feria les delícies per a mes d’un lladregot). D’altre banda els que conreaven les parcel·les i han volgut continuar fent-ho, ho estan fent i tenen aigua. Parlen de robatoris a la Masieta, al Priorat, a la Miralba, es curiós que només citin aquests llocs però es que estic convençut que son les zones a on tenen mes votants i on els representants d’ERC local hi viuen, o i han viscut; quina casualitat.
  Parlen de mes atur i cal dir que, oficialment i demostrable la xifra del atur del mes de Maig passat era de 361 aturats, a 30 de Setembre aquesta xifra era de 348 aturats, es evident dons, que una vegada mes utilitzen la mentida perquè no tenen altres arguments. Ja que hi som cal dir que l’atur al Setembre de 2014 era de 398 aturats.
  Sobre els horts crec recordar que per part de CDC ja es va donar resposta a la existència o no d’un reglament degudament inscrit. Tots sabem com jugaven ells amb el banc d’aliments. Ara sembla ser que hi ha menys sol·licitants que abans i que alguns ni tant sols s’han presentat a sol·licitar l’ajuda. ?????.
  La factura del aigua. Ells la varen triplicar i varen suprimir la tarifa social. Ara amb cosa de 3 mesos hàbils s’està negociant, des de fa un cert temps amb la companya Aqualia, per arribar a acords que son i seran probablement difícils, degut a els compromisos que ERC va acordà amb aquesta companya. Però estic convençut que es farà tot el que sigui possible per abaratir-la i no ser la mes cara del Baix Penedès gracies a la gestió dels que ara volen posar presses. (Curiós l’últim punt del seu escrit que diu “Les famílies necessitades del poble volem veure complida aquesta promesa”.
  Sobre els sous només dir que cal sumari a les xifres de ERC els afegits, es a dir quilometratges, cobrament per reunions internes i externes, telèfons, esmorzars, i d’altres etc. etc..
  Em reservo comentaris sobre els coneixements de l’actual alcaldessa, crec que ella es defensa prou be sola.
  I l’ultima broma, si ells tenien una dedicació del 100 % , per fer la mateixa feina, però ben feta, els actuals regidors de CDC ho farien amb molt menys de la mitat de temps.
  Com espero els resultats de les auditories !!!!. Senyors d’ERC La Bisbal del Penedès, vostès també ????.

Deixa un comentari