Dimarts 22 de setembre: rebaixem l’endeutament municipal

Nucli1Aquest matí ha estat monotemàtic i molt important: tot el matí a la notaria per la compra venda d’una parcel·la i la cancel·lació de la hipoteca que hi havia sobre la finca.
A començaments d’any ja es va aprovar vendre una parcel·la municipal del polígon industrial, però va acabar la legislatura i no havien acabat els tràmits.

Aquesta parcel·la s’ha venut per 980.235€ (IVA no inclòs) i té una càrrega d’una hipoteca de 793.880,73€. L’ajuntament de la Bisbal fa uns anys, va hipoteca aquesta parcel·la del polígon en més d’1 milió d’euros i va demanar també un altre préstec per poder fer front a les despeses del projecte de les obres de la Miralba.
El tema dels projectes de reparcel·lació i urbanització són complicats i jo no sóc cap experta, però estava a l’equip de govern quan es van iniciar aquests projectes i intentaré explicar-ho tan bé com pugui:
la Miralba no tenia els serveis bàsics (enllumenat públic, clavegueram ni carrers asfaltats) i el servei d’abastament d’aigua no complia normativa. Per aquest motiu es va iniciar el procés d’urbanització per cooperació, que vol dir que tots els projectes, tràmits i obres se n’encarrega l’Ajuntament i envia als veïns les quotes urbanístiques que és el que han de pagar.
En el projecte de reparcel·lació es defineixen les parcel·les de tota la urbanització (encara que ja hi haguessin cases i parcel·les delimitades) i es defineixen les zones verdes, les zones d’equipaments i les parcel·les que seran de l’Ajuntament.La legislació estableix que l’Ajuntament passa a ser propietària d’un percentatge petit de les parcel·les resultants, o sigui, que passa a ser propietari d’unes parcel·les i també ha de pagar la part que toca de les obres d’aquestes parcel·les.
Les obres es van fent a mesura que els veïns paguen. S’acostuma a preveure un percentatge d’impagats que ha d’assumir l’ajuntament per no haver de paralitzar les obres . En aquest cas, per variar, no hi va haver cap previsió per part de l’equip de govern anterior: es van fer grans inversions com la llar d’infants i els carrers sense tenir en compte que es produirien impagats d’aquestes quotes de la Miralba i que aquesta previsió seria important degut a la greu crisi econòmica.  Com es preveu recuperar després aquests diners per part dels veïns? n’hi ha que han anat pagant però n’hi ha que no han pogut assumir el cost i durant aquests últims anys han sortit a subhasta aquestes parcel·les que l’ajuntament s’ha quedat per cobrir aquest deute. Ara l’ajuntament és propietari de més parcel·les de la Miralba de les que li corresponien per cobrir els impagaments.

Aquesta ha fet que ara cobrem 980.235€ de la venda però que 793.880€ siguin per cancel·lar la hipoteca i la diferència (186.000€) seran per rebaixar un altre préstec.

Amb aquesta operació aconseguim disminuir l’endeutament passant d’un 113% a menys del 80%.
Anem posant ordre amb prudència i mà ferma !!

L’empresa que ha comprat la parcel·la, actualment ja està funcionant i s’anirà traslladant mica en mica a aquesta parcel·la.
A l’equip de govern no ens sentireu prometre 600 o 800 llocs de treball al polígon per amiguisme com feien d’altres, sinó que treballarem perquè les empreses contractin personal de la Bisbal. Sempre amb seriositat i imparcialitat, sabent que és l’empresa qui té l’última paraula per contractar. D’aquesta manera és com aconseguirem una bona política d’ocupació pels bisbalencs i bisbalenques!!

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

6 Comments

 1. juan franco. 23 de setembre de 2015 7:49 am Respon

  El a sumir una respinsabilidad política, con lleva asumir las deudas de los salientes..Por ser la deuda del pueblo, de laciudadanía.

  http://sí

 2. Ascension 23 de setembre de 2015 10:24 am Respon

  Poco a poc esperem que aquets forats que va deixa l’altra equip de gover. Pudeu fe que es reduesi el mes posible. Tambe estem contens perque per a busca feina noservesi l’amigisme. Gracias equip.

  http://Miralba

 3. Ara sí 24 de setembre de 2015 3:28 pm Respon

  M’agrada informar de que l’atur a La Bisbal aquest mes d’agost passat afectava a 342 persones, 36 persones menys que l’Agost del 2014.

Deixa un comentari