Dijous 17 de setembre: matí productiu al Consell Comarcal

Aquest matí, la regidora de Medi Ambient Leo Uceda i jo ens hem reunit al Consell Comarcal amb la presidenta, la gerent i el secretari.
ImatgeCCBPHi ha molts temes a parlar ja que l’Ajuntament de La Bisbal, en els últims 8 anys, es va donar de baixa de varis serveis i convenis a través del Consell Comarcal:
– transport escolar (aquest juliol ens hi hem tornat a incorporar)
– Jove Baix Penedès (sol·licitarem tornar-ne a formar part)
– EcoBP (recollida de residus)
– Consorci Universitari del Baix Penedès (en el Ple de demà aprovem tornar-ne a formar part)

a part de deutes:

– 33.000€ del transport escolar del curs 2012/13 (ja hem arribat a un acord de pagament)
– més de 110.000€ per la recollida selectiva amb EcoBP (estudiarem una proposta de fraccionament de pagament)

Un dels temes tractats i més importants és la depuradora de l’Esplai que l’Ajuntament de la Bisbal va construir per depurar les aigües residuals.
Des de l’ACA (Agència Catalana de l’Aigua) es van traçant projectes de com s’ha de fer el sanejaments en els diferents territoris de Catalunya.
Aquí a la Bisbal no va amb depuradores pròpies sinó que va amb col.lectors (tubs) que van a parar a la depuradora comarcal.
Els últims dos casos a la Bisbal van ser la Miralba i el polígon industrial, que els propietaris van pagar el cost de fer aquest col.lector i connectar-lo a la xarxa. Després el manteniment el fa l’ACA.

En el cas de l’Esplai, des de l’ACA estava previst que també hi hagués col.lector i que es connectés a la xarxa. Però l’equip de govern anterior va fer tot el contrari: construir i posar en funcionament una depuradora només per l’Esplai (primer fent-la i després demanant els permisos), assumint tot el cost de construcció i tot el cost del manteniment. Des de l’ACA els van dir que no se’n farien càrrec perquè no estava previst fer-hi una depuradora. El seu manteniment, que assumim tots, és de més de 30.000€ l’any!

Doncs bé, en la reunió d’avui hem expressat la nostra voluntat de treballar per aconseguir que aquesta depuradora passi a formar part de l’ACA. Des del Consell ens ajudaran a les tramitacions i també en les diferents reunions.
Tenim un gran equip al Consell!!

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari