10 i 11 de setembre: orgull de poble, de comarca i de país

Dos dies de molta feina i molts actes però també de molt d’orgull de ser bisbalenca, baixpenedesenca i catalana!

EvaEl dia 10 de setembre vam tenir l’honor d’acollir l’acte comarcal de la Diada: vespre de festa per la commemoració d’una derrota de fa 300 anys que ens ensenya a tirar endavant i lluitar pels nostres ideals.
Un acte acompanyats de la major part de polítics comarcals: senador, alcaldes i alcaldesses, consellers i conselleres comarcals i regidors i regidores. Després dels parlaments polítics, de l’Eva M Serramià presidenta del Consell Comarcal i jo, va ser el torn del Vene Escribano que era l’encarregat de la glossa de la Diada.

Va ser molt emotiu, recordant els seus orígens de Castella i amb respecte i humilitat defensà el seu sentiment català i independentista.
Quan va acabar la glossa, i després de cantar els Segadors, vam sortir fora el Centre Municipal de Cultura (CMC) on ensgegants esperaven el Grup de Geganters i Grallers de la Societat, el Ball de Diables de La Bisbal castelli els Bous. Quatre grans actuacions que mostren la riquesa cultural de la nostra Vila.
diables
paBotifarraUna vegada van finalitzar les actuacions, tornàvem a entrar al CMC pel tastet de pa amb tomàquet i botifarra blanca i negra que ens havien preparar els regidors Judith, Feliu i Leo (felicitats companys per la feina feta!!), acompanyats de porrons de vi negre de la cooperativa i olives arbequines.
Per acabar els actes de la vigília, concert de cançons catalanes de la Veu Humana amb la Griselda i el Jordi. VeuHumana

jocsDivendres dia 11 de setembre seguien els actes a la Bisbal. Al matí els Esventats ens van preparar jocs pels nens i nenes, amb la col·laboració dels Bous, les puntaires i la Societat. Al vespre, actuació de l’Esbart Dansaire Santa Eulàlia de Banyeres del Penedès. Un gran esbart!!Esbart
Molta participació dels bisbalencs i bisbalenques, superant les 200 persones de mitjana! Vaig rebre moltes felicitacions per la organització i perquè la durada de tots els actes va tenir la mida justa (molt important!!). Aquestes felicitacions les trasllado a tot l’equip de govern, per la organització i les hores passades preparant-ho, i a totes les entitats que hi han participat i que han demostrat que la Bisbal segueix essent una gran Vila activa i rica!

Divendres dia 11 a les 12 de la nit, començava la campanya electoral pel 27S. Una campanya especial que farà que hi hagi un abans i un després del 27S.
El dijous dia 10 de setembre, quan es va acabar el concert a quarts d’11 de la nit, vaig anar al Vendrell per participar ambcampanya Junts pel Sí en la primera enganxada de cartells. Ara tenim una campanya que, per part nostra, es basarà en el respecte que comentava abans però també amb la contundència de fer arribar el missatge d’aconseguir un país governat per catalans sense injustícies, sense corrupció i amb seriositat.

ViaLliure2L’11 de setembre vam participar en la Via Lliure, al tram 79 amb la gent de la Bisbal i del Baix Penedès. Aquest any estàvem a l’ombra i molt divertits amb l’actuació imparable de The Chanclettes: irònics, divertits i musicals! Va ser molt emocionant veure passar el punter i com, de cop, totes les persones omplíem la Meridiana. Va ser una estona de festa, companyonia i molt bon ambient. Des de l’estació deViaLliure1 tren de Calafell, fins a Sants i el Clot i després al carrer, gent de totes les edats i orígens compartíem somriures i complicitat per una mateixa finalitat: reclamar un país i un respecte que ara no tenim.

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

One Comment

  1. juan franco. 13 de setembre de 2015 2:12 pm Respon

    Muchimas persona, habia en la Meridiana, es q algo no se.hace.bien.

    http://sí

Deixa un comentari