Dijous 14 d’agost: vigília de Festa Major!

Ja ha arribat el 14 d’agost, vigília de Festa Major!
A l’Ajuntament hi ha dos ambients: l’administratiu (oficines i urbanisme) i la Festa Major (Kta, brigada, vigilants i equip de govern).
Sempre hi ha feina per aquest dia: preparar l’equip de so pel pregó, netejar el CMC després de la inauguració d’ahir, tenir l’aigua a punt per la cercavila i pels castells de demà, …
GegantsI arriba la tarda!! Davant l’ajuntament hi ha moviment dels Diables que es preparen per la cercavila i va arribant el Ball de Gitanes de l’Arboç mentre veiem pujar cap a la Riba els Bous i els Gegants.
A 2/4 de 7 ja passa la cercavila, és el primer any que es fa per la tarda i crec que és un encert, fa ambient de Festa Major!

Pocs minuts després de les 7 van arribant els alcaldes, alcaldesses i la presidenta del Consell Comarcal del Baix Penedès  per acompanyar-nos al pregó. Pugem dalt al balcó i arriba el pregoner, en Joan Pera: actor còmic que molts hem vist a la televisió i teatre.
Ens en donem compte i ja arriba la cercavila per fer la seva actuació final davant l’ajuntament: tots els grups fan una gran actuació i vull destacar el gest dels Bous. El president, Joan Esteve, puja al balcó i quan el pilar ja està carregat, l’anxaneta (Iker Coromines) em dóna un mocador dels Bous i puja al balcó agafat pel president!
Comença el pregó d’en Joan Pere, molt planer, senzill i a punt per fer riure tothom!!

VersotsÉs un no parar, perquè 10 minuts després del pregó ja sentim els tambors dels Diables per anar a sentir els versots. La plaça està plena de gom a gom i comencen!! Abans ja havia avisat els regidors nous de l’Ajuntament que ens tocarà el rebre… però amb carinyo!!
Són això els versots!!

Quan acaben toca el sorteig de les víctimes de l’assassí de la pastanaga. Un gran èxit, amb més de 140 inscrits!! A mi em toca … no us ho puc dir!!
I cap a sopar falta gent fins al correfoc!

FocA les 10 de la nit, tota la família som a cal Climent. Tradició de fa uns anys on tota la colla veiem començar el correfoc. Aquest any comptem amb els Diables locals, els Diables de Sitges i el Cabrot del Vendrell. Després de seguir-los pels carrers de la Bisbal, arriba l’encesa final i aquí vull felicitar als Diables de la Bisbal! Espectacular!!

Ara ràpid a l’envelat a veure el monòleg d’en Joan Pere on, petits i grans, riem una bona estona! Tenim sort que el temps ens acompanya i, després del teatre, continua la festa amb dos grups molt bons.

Nosaltres ja retirem cap a casa, a quarts de 3 de la matinada, que demà toca llevar-se d’hora!!

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari