El fiscal presenta acusació contra l’alcalde Puigibet

El fiscal acusa l’alcalde d’ERC, Josep Ma Puigibet, per presumpte delicte de prevaricació. Acusat i es presenta com a candidat?
Fa unes dies, amb la presentació dels candidats d’ERC a les properes eleccions municipals, el líder del partit Sr. Oriol Junqueras, va manifestar que no permetria que es presentessin candidats tacats per actuacions irregulars que poguessin ser objecte de processos judicials, inclús si aquests estiguessin en fase d’instrucció i els implicats només fossin imputats.

Aquesta determinació, conseqüent amb l’objectiu de regeneració democràtica reclamat pels ciutadans, molestos per tants i tants casos de corrupció que es coneixen i es donen a tots els partits, hauria de ser escrupolosament respectada i acatada per tots els candidats de tots els partits, i no només per motius jurídics, sinó també per motius polítics i ètics.
Aquest objectiu no s’acompleix al nostre municipi de La Bisbal del Penedès, ja que avui s’han publicat les llistes al BOP per les properes eleccions municipals de maig de 2015, i el número ú de la candidatura d’ERC és una persona  amb una situació processal que sobrepassa amb escreix les línies vermelles marcades pel propi Sr. Junqueras.

Llista ERC
FiscalEs tracta de l’alcalde Josep M. Puigibet que actualment està acusat formalment de la comissió d’un presumpte delicte de prevaricació.
El Grup de CiU vam presentar l’acusació particular i aquest mes d’abril el fiscal conclou que “los hechos relatados son constitutivos de un delito de prevaricación previsto y penado en el art. 404.1 del Código Penal”, i Fiscal2demana que “se acuerde la apertura del juicio oral ante el Juzgado de lo Penal”, i “procede imponer al acusado la pena de inhabilitación especial para empleo o cargo público”. Ara està a l’espera de l’obertura de judici oral.

Tenim un alcalde acusat i pendent de judici i que es presenta com a candidat per les eleccions d’aquí un mes.
Puigibet és un candidat a l’alcaldia amb el pes de la inhabilitació al damunt. Volem i ens mereixem un candidat acusat de prevaricació?

En el Ple del passat dimarts 14 d’abril, li demanàvem la dimissió per ètica i estima a la Bisbal, i no va dimitir. Ara que el fiscal també ha presentat l’acusació, dimitirà Puigibet?
El partit deixarà que es presenti un candidat acusat?
On queden les paraules i les promeses de líders como Oriol Junqueras?

Quina confiança ens poden merèixer els polítics?
Són tantes i tantes les preguntes que podríem fer…

La notícia als mitjans:
Eix diari                               El País                                     Diari de Tarragona                                                             Notícies 3/24 (escrites)        BaixPenedèsDiari                    TV3 comarques Tarragona   (Minut 2 del vídeo)
El Diario Vasco                   El Confidencial                         ABC                                      EFE

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

One Comment

  1. Prou 23 d'abril de 2015 11:06 am Respon

    Sr. Oriol Junqueras, vostè està assabentat de ja fa molt de temps de quin personatge els representa a ERC a La Bisbal del Penedès, se’l hi ha demanat per activa i per passiva que hi poses ordre i que fes rectificar a el seu representant amb tots els comportaments antidemocràtics que ha vingut tenint i té aquest personatge a el nostre poble. Que es que tot li val a ERC per uns quants vots mes ???. Aquesta es la política que vostès volen???. Si permetent tantes i tantes irregularitats, que en la seva majoria ja han estat sancionades judicialment, que cal esperar d’ERC ???. Vostès que son tant crítics amb d’altres partits apliquin a casa seva lo que pregonen i demanen dels altres partits polítics. Netegin casa seva abans de demanar que ho facin els altres. Ara estem parlant ja no de un Puigibet imputat sinó que ja està acusat per fiscalia, que mes necessiten per actuar ???. Val a dir que ERC a La Bisbal era un partit respectat i amb forces votants de gent d’arrels d’Esquerra i que molts d’ells estan ara molt decebuts gracies a qui des de ja fa dues legislatures i en nom d’ERC està mal governant el nostre poble

Deixa un comentari