Avui s’inaugura el Centre de Dia. Què en sabem?

Avui diumenge 22 de març, al migdia, s’inaugura el Centre de Dia municipal Rosa d’Abril.

Què sabem del Centre de Dia?
CentreDiaLogoNo s’ha concedit cap subvenció per l’obra
No hi ha partida pressupostària per fer-la
Està buida, els mobles estan encarregats (segons l’alcalde)
No s’han demanat permisos a la Generalitat
No s’ha aprovat el servei: el Centre de Dia no “existeix” com a servei a l’Ajuntament

Què no sabem del Centre de Dia?
Quan demanaran els permisos a la Generalitat
No sabem qui hi treballarà ni si el portarà una empresa externa
No sabem quins serveis oferirà
No sabem quin horari tindrà
No sabem quant valdrà
No sabem quins requisits demanaran per les 20 places que posa al projecte
No sabem quan entrarà en funcionament

Com va començar el projecte?
ResidènciaCentreDiaProgramaERCERC, al programa electoral del 2011, van prometre una Residència i un Centre de Dia.

El 2013 van demanar subvenció a la Diputació de Tarragona per condicionar una part de la Llar d’Infants municipal per fer-hi un Centre de Dia. Una idea que, per sort, no ha tirat endavant! Fent això hipoteques el creixement de la Llar d’Infants.
Degut a la manca de transparència  d’aquest equip de govern, no hem vist cap projecte ni document amb els passos, permisos i informes d’aquest condicionament de la Llar d’Infants.
Al no tirar endavant aquest projecte, vam veure en un Ple que canviaven aquesta subvenció de condicionament de la Llar d’Infants per la millora en l’enllumenat de Can Gordei, Priorat i Esplai.

ProjecteCentreDia1La nostra sorpresa va ser al setembre de 2014, quan va sortir publicat al BOP (Butlletí Oficial de la Província): Projecte d’adaptació d’edifici existent per a Centre de Dia per a Gent Gran, aprovat per Junta de Govern Local el juliol’14, amb un cost de 36.930€.
Sorpresa perquè la era la primera notícia sobre adequar els “barracons de xapa prefabricada” que tan havia criticat l’actual equip de govern el 2003/07, per fer-hi el Centre de Dia.
Sorpresa també perquè no hi havia cap subvenció i al pressupost del 2014 ni el del 2015, com hem comprovat després, no hi havia cap partida per aquestes obres. I l’última sorpresa és quan l’equip de govern diu que hi hem votat en contra, quan és un projecte aprovat per Junta de Govern Local, on la oposició no hi tenim veu ni vot.
Els regidors de CiU vam poder examinar aquest projecte però només especificava les obres d’adequació per 36.930€ i que seria per 20 persones però res més.
Vam presentar al.legacions perquè, com sempre, començaven la casa per la teulada.

Aquestes últimes setmanes tots hem pogut veure com més de 20 persones treballaven per poder inaugurar el Centre de Dia.

Sabent només això i que en cap moment s’ha aprovat el servei ni s’ha concedit a una empresa, es pot dir que S’HA INAUGURAT PER FER LA FOTO I FER CAMPANYA ELECTORAL PERQUÈ NO VEUREM AQUEST CENTRE DE DIA EN FUNCIONAMENT per la mala gestió municipal de l’equip de govern.

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

One Comment

 1. Prou 25 de març de 2015 4:10 pm Respon

  Deia ERC l’any 2007 en els seus compromisos electorals del Maig/2007 ( i Maig/2011), en el punt
  ” 2.- BENESTAR SOCIAL
  PERSONES DE LA 3ª EDAT :
  2.1 CREACIÓ D’UNA RESIDÈNCIA I CENTRE DE DIA MUNICIPAL I PÚBLIC
  UNA LLAR ECONÒMICA, DE QUALITAT I PÚBLICA.
  TOTS SEREM GRANS, I EN LA MADURESA DE LES NOSTRES VIDES NO ENS HEM DE DESVINCULAR DEL POBLE ON HEM CRESCUT, ESTIMAT, I HEM FET CRÉIXER ELS NOSTRES FILLS.”
  Dons bé finalment, desprès de gairebé 8 anys ara de pressa i correm-hi que venen eleccions i gracies també segons diuen a una subvenció de la Diputaciò de 50.000 € s’han habilitat els antics barracons de la llar d’infants per convertir-los en centre de dia. Es a dir, lo que no era ni bo ni adient per els menuts, si que ho es ara per els nostres avis ???. Al meu entendre penso que els barracons tenen que ser temporals com han estat per els petits, i hem pregunto si també ho seran per els nostres majors . Y no sé si son per a ells prou adequats els equips de fred i calefacció que tenen instal·lats, i reuneixen i compleixen tots els múltiples requisits exigits per la normativa vigent ???.
  Lo que jo penso es que amb la importantíssima quantitat de diners que es varen gastar només per fer la guarderia, possiblement es podia haver fet també el centre de dia, això sí, sense que cap d’ells fos ni de concurs ni el millor del mon mundial , si no senzillament adequats i correctes i dintre de normes tan un com l’altre. Però el nostre faraó local (quina poca vergonya dirigir-se a els que varen assistir a la inauguració del inexistent Centre de dia, ja que només eren parets, a l’estil Maduro des de un púlpit) necessita les seves piràmides particulars. I sí, se’l recordarà per les seves obres, però no com ell es creu sinó per lo malament que ho ha gestionat tot, i com han portant al poble amb la seva ma foradada a un endeutament espectacular.
  De moment lo que sí que queda clar es que això o han fet així degut a que s’apropen les eleccions municipals i que tenen que fer coses perquè aquells que només veuen lo que volen veure sense analitzar la realitat s’ho empassin (ni han molts exemples). De moment ja s’han gastat uns diners i no en tenen per el mobiliari, no tenen els permisos corresponents i diuen que es posarà en marxa el centre de dia cap el mes de Juny, es a dir una vegada passades les eleccions i si les instal·lacions no compleixen la normativa, serà culpa de la Generalitat o de qui va fer les normes, i no pas d’ells si no es pot obrir. Les culpes mai les tenen ells.
  ES BO PER EL POBLE UN CENTRE DE DIA, PERÒ QUE REUNEIXI TOTS ELS PERMISOS CUMPLINT DONS LA NORMATIVA QUE S’EXIGEIX . JA VEUREM QUE EN SORTIRA DE TOT AIXÒ, PERÒ DE MOMENT NI EL MOBILIARI NI ELS PERMISOS NO HI SON,¡¡¡ DONS NO TENIM CENTRE DE DIA !!!.

Deixa un comentari