Els bisbalencs paguem 1.024,10€ de quilometratges a la regidora Juana Reina (1ra part)

Ajuntament1Amb un equip de govern transparent, que fes públic què cobren els regidors i donessin explicacions, no caldria que fos la oposició qui donés a conèixer aquestes dades.
La informació més actualitzada que tenim és la de 2013. Ja he parlat dels 102.138,79€ que va costar l’equip de govern, les dietes de l’alcalde i ara continuo amb la regidora de Serveis Socials.

Tot seguit teniu el detall dels quilometratges cobrats els mesos de maig i juny de 2013:

Maig: 643km * 0,35€/km: 225,05€
01/05/13: “Reus Banco Alimentos”: 90km
06/05/13: “Juzgado de lo social”: 16km (Vendrell)
12/05/13: “Trámite papeles para fruta”: 75km (Tarragona)
14/05/13: “Gestión Asunto social”: 140km (Barcelona)
15/05/13: “Gestiones varias”: 140km (Barcelona)
18/05/13: “Gestión Banco Alimentos: 150km (Sabadell)
21/05/13: “Reunión asistente social”: 16km (El Vendrell)
22/05/13: “Reunión”: 16km (El Vendrell)

Juny: 635km * 0,35€/km: 222,25€
Diversos viatges a Reus, Tarragona per gestions de Banc d’Aliments: 222,25€ (en la documentació que vam tenir accés no hi ha el detall d’aquests viatges).

Durant aquests quasi 8 anys de l’equip de govern d’ERC, moltes de les preguntes formulades en Precs i  Preguntes,  l’últim punt dels Plens ordinaris, han estat en relació a aquests cobraments de quilometratges i dietes. Hem preguntat el motiu de la visita, el resultat, … No hem obtingut cap resposta.

Per aquest motiu només puc posar les úniques dades que tenim: data, concepte i import.

Què diu la llei sobre tot això? El punt Precs i Preguntes ve regulat per l’article 105.2 del Text Refós de la Llei Municipal i de Règim Local de Catalunya 2/2003: “A l’ordre del dia de les sessions ordinàries s’ha de reservar un temps per formular preguntes. Les preguntes formulades oralment en el transcurs d’una sessió han de ser contestades en la sessió següent, a menys que es doni resposta immediatament”.

Doncs bé, les preguntes formulades pels regidors de CiU no es contesten immediatament i el 95% no es contesten mai.

Els sous, dietes i qualsevol cobrament d’un regidor i alcalde han de ser públics i l’equip de govern ha de donar aquesta informació a la ciutadania.

Només d’aquesta manera els bisbalencs i bisbalenques podrem opinar de si ho considerem just o no i tindrem més informació a l’hora de decidir a qui va el nostre vot.

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

One Comment

  1. Prou 6 de març de 2015 3:50 pm Respon

    Donada la falta de transparència i de la inexistent però necessària informació del com, amb qui, i al perquè de la reunió i dels desplaçaments, no resta sinó pensar que aquets quilometratges no son altre cosa que sous encoberts.
    D’altre banda, a nivell de empreses privades i de Administracions varies, s’aconsella i es pràctica bastant generalitzada el cobrar-los a raó de 0,19 € per quilòmetre i no pas els 0,35 € que cobren els nostres regidors locals i que, particularment, crec que son extremadament abusius lo que fa pensar molt malament.
    Evidentment tenen dret a cobrar desplaçaments que facin fora de la localitat per motius que també com ja he dit tenen que justificar-se com cal (amb pels i senyals), i si hi ha pagaments d’autopista (si fos necessari) presentar els corresponents tiquets. Cal que tinguin ben present que estan utilitzant diners que no son seus, son nostres, de tots els contribuents i per tant en tenen que donar comptes clars.
    I per contra ens trobem que quant els hi pregunten certes coses no els contesten, i es senzillament perquè no hi ha possibilitat de una resposta seriosa lògica i creïble.

Deixa un comentari