No volem el govern de la prohibició

Quan es parla de governs que prohibeixen actes culturals, sopars populars, activitats d’entitats, … et venen al cap imatges d’èpoques fosques, de dictadures i de guerres.

A La Bisbal, des del 2007 que governa ERC amb Puigibet al capdavant, s’han prohibit o deixat de fer els següents actes:

Conta contes a la biblioteca: el 2006 es va iniciar una activitat a la biblioteca municipal, al CMC, on vàries voluntàries preparaven contes i, una vegada al mes, feien les delícies dels infants a la biblioteca.
Normalment era un dissabte a la tarda al mes, quan s’explicaven els contes a la biblioteca i s’oferia berenar.
Què va passar quan Puigibet va ser escollit alcalde el 2007?  No s’han tornat a explicar contes a la biblioteca municipal des d’aleshores.
Es poden recuperar els conta contes a la biblioteca? I tant! Amb voluntaris i voluntàries es poden oferir conta contes a la biblioteca.
Festa dels 3 Tombs: el 2009 va ser l’últim any que es va celebrar la Festa dels 3 Tombs a La Bisbal. Aquell any es van treure les voreres dels carrers del nucli i es van asfaltar els carrers fent-hi unes sanefes.
Segons l’equip de govern, els carros no podien passar pels carrers nous perquè farien malbé les sanefes.
Curiosament, la següent festa de Reis al gener de 2010, Ses Majestats van arribar en carro i no va passar res!!
Era una festa entranyable on s’omplia el nucli de molta gent vinguda d’arreu, on molts esperaven amb anhel veure com els carros pujaven i baixaven la pujada de la Riba.
Es pot recuperar la Festa dels 3 Tombs? Si els bisbalencs ho volen, sí!
Festes d’estiu a les urbanitzacions: abans de maig de 2007 cada urbanització feia la seva festa, organitzada per l’associació de veïns corresponent o per una comissió de festes. L’Ajuntament hi col•laborava amb infraestructura (escenari, cadires…) i amb una quantitat de diners en funció dels habitants de cada nucli.
Què va passar quan ERC va començar a governar? Va imposar unes dates diferents a les de sempre per celebrar les festes, sense consultar a les associacions ni comissions de festes.
També va prohibir a les associacions i comissions que les organitzessin i així les organitzava directament l’equip de govern. Fins fa un parell d’anys que  ja “deixen” que les associacions les tornin a organitzar.
Es poden tornar a fer les festes de les urbanitzacions en les dates que les celebraven abans? Si les associacions de veïns i comissions de festes ho volen, sí!
Festa d’estiu a l’Ortigós: a mitjans de juliol, fins el 2007, se celebrava la festa de l’Ortigós un dissabte al vespre a la fresca.
Ho organitzava l’ajuntament i cada any hi havia una actuació diferent: ball, havaneres… fins que Puigibet va entrar a governar.
Es pot tornar a organitzar la Festa d’estiu de l’Ortigós? Si els veïns de l’Ortigós hi estan d’acord, sí!
Prohibir actes a les entitats:
– Amenaçar amb multes de 60.000€ associacions de veïns i entitats si preparaven una rebuda als Reis Mags.
– Prohibir un sopar popular a un grup de joves.
– No autoritzar cercaviles a una entitat a no ser que presentessin uns requisits que no marca la llei però que exigeix aquest equip de govern.
– Prohibir fer els versots de Festa Major des del balcó de l’Ajuntament.
Tot això és el que ha fet el nostre equip de govern dirigit per l’alcalde Puigibet.
Prohibir un assaig al carrer a una colla castellera de la comarca: el 2012 els Nens del Vendrell van sol•licitar fer una actuació, com assaig abans de la Diada de Sta Teresa al Vendrell, a la Plaça més castellera sense colla pròpia. Era una activitat sense cap cost per part de l’Ajuntament.
Resposta de l’equip de govern encapçalat per Puigibet: No!! El motiu no el sabem.

No tenir paraula en la  contractació de colles castelleres a última hora: quan encara era vigent el Patronat de Festes, es van contractar la colla Jove Xiquets de Tarragona i els Castellers de Vilafranca (diferents anys) per la Diada Castellera del 15 d’agost. A última hora i, contradient la paraula de la comissió castellera i incomplint el contracte amb les colles, l’alcalde es desdiu de les contractacions. Indignant per un alcalde i per un poble que SEMPRE ha estat respectat per totes les colles castelleres. Es pot canviar? i tant!!

FotoGovernProhibicioA PARTIR D’AQUEST MAIG 2015 ES POT CANVIAR: NO PROHIBINT SINÓ DIALOGANT, COMPTANT AMB LES ENTITATS I ASSOCIACIONS I DONANT-LOS SUPORT. ÉS EL QUE ES MEREIX LA BISBAL!!

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

3 Comments

 1. Mari Carmen burgs 23 de febrer de 2015 3:19 pm Respon

  AL GRUPO DE CIU
  No nos autorizó hacer un sopar la fresca patético verdad?

  • Agnès Ferré 24 de febrer de 2015 12:06 am Respon

   Sí! Un estiu vam demanar fer un sopar en un carrer, sense haver de tallar el carrer. Vam rebre un no per resposta, sense motiu.

   http://agnesferre.cat

 2. Prou 3 de març de 2015 12:18 pm Respon

  Es pot afegir a aquests NO de l’ajuntament, a sol·licituds que se li han fet per poder utilitzar el camp de futbol per part de grups de joves locals. Sempre la mateixa resposta NO. Cal dir que estaven disposats a pagar per la utilització. Bé dons han tingut que desplaçar-se a localitats dels voltants per poder fer-ho.

Deixa un comentari