Protecció de Dades inicia procediment sancionador contra l’alcalde, el regidor d’urbanisme i el secretari municipal

Ajuntament2El 14 de gener de 2014 vam presentar denúncia contra l’alcalde Puigibet, el regidor d’urbanisme (Sr. Joaquin Rivas) i el secretari (Sr. Christian Riverola) davant l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades.
La denúncia era per tres motius:
1. Haver utilitzat la informació personal de regidors amb finalitats partidistes i com element de confrontació en disputes de caràcter personal en varis plens de 2013 i 2014. Informació relativa a:
– deutes d’impostos municipals de la regidora Ma Carmen Burgos (ara al corrent),
– informació, no tota certa, sobre la meva vida laboral,
– i informació sobre la família del regidor Pere Saumoy.
2. Que el Secretari llegís literalment i vàries vegades, certificats de BASE (qui gestiona els impostos municipals) amb la situació dels 11 regidors, sense el nostre consentiment.     3. En un Ple de desembre de 2013, la regidora Ma Carmen Burgos va entrar escrit sol•licitant que el Ple es fes a porta tancada i sense públic, ja que es revelaven dades personals, i el secretari no va passar a votació el punt, tal i com marca la llei.

Aquesta setmana de febrer, hem rebut notificació de l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades indicant que inicien el procediment sancionador contra l’Ajuntament. Els motius són:
1. Els fets següents poden ser constitutius d’infracció greu:
– “L’Ajuntament podria haver vulnerat la LOPD” (Llei Orgànica de Protecció de Dades).
– “La difusió de tota aquesta informació tributària s’hauria efectuat sense el consentiment de la persona afectada ni la concurrència d’habilitació legal, amb una finalitat d’escarni i descrèdit públics d’aquesta regidora davant la resta de regidors i el públic assistent als Plens, així com una finalitat partidista i de confrontació política.”
2. Els fets següents poden ser comunicació il·legítima:
– “Cal tenir en compte que les dites dades personals (informació tributària i altres informacions de caire personal) es van revelar a tot el públic assistent als dos Plens. En la mesura que les persones que assisteixen al Ple no formen part de la corporació municipal i al no disposar del consentiment de les persones afectades ni la concurrència d’habilitació legal, es tractaria d’una comunicació il•legítima”.
– “També es consideraria una comunicació il•legítima la difusió que posteriorment s’efectuà de tota aquesta informació personal a través d’internet, en la publicació en el web oficial de l’Ajuntament de les actes dels dos Plens”.

Per aquests motius, l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades inicia el procediment sancionador contra l’Ajuntament, “per la presumpta vulneració de la normativa de protecció de dades de caràcter personal”. Ara hem d’esperar que s’acabi aquest procediment i  s’emeti la resolució amb la sanció corresponent.

L’equip de govern d’ERC i el secretari haguessin pogut evitar aquesta situació si actuessin amb respecte, sense demagògia i sense extralimitar-se.

Enllaços relacionats amb la notícia:
     Baix Penedès Diari          La Fura
     El 3 de Vuit

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari