L’alcalde Puigibet suprimeix el transport escolar: 1ra part

EscolaNevadaL’equip de govern de Puigibet treu el servei de transport escolar el 2013, perd la subvenció de la Generalitat i encareix el tiquet diari del bus respecte el bus escolar.
Exposaré aquest tema en tres parts:
1ra part: Què és i quin servei s’oferia a La Bisbal fins el 2013.
2na part: Puigibet suprimeix el transport escolar. Conseqüències.
3ra part: Per què Puigibet suprimeix el transport escolar?

1ra part: Què és i quin servei s’oferia a La Bisbal fins el 2013.
Què és el transport escolar?
És un servei que ofereix l’Ajuntament i que està subvencionat per la Generalitat.  El finançament d’aquest servei és:
33% Generalitat (a través del Consell Comarcal)
33% Ajuntament
33% famílies (aquest curs 2014/15 les famílies pagarien 1,5€ al dia)
Inclou el servei de monitoratge, és a dir, monitors/es de transport escolar que recullen els infants a les parades i es cuiden de deixar-los dins l’escola i després recollir-los.
Aquests autobusos compleixen la normativa de transport escolar i, per tant, tots els seients porten cinturons de seguretat.

El transport escolar a La Bisbal
A La Bisbal hi havia tres línies, tres autocars, que passaven pel Priorat, Can Gordei, l’Esplai, Santa Cristina, la Masieta i la Miralba.

L’Ajuntament va aprovar el 2005, pagar la part de les famílies. Per aquest motiu des del 2005 al 2011 la Generalitat pagava el 33% i l’Ajuntament el 66% (la part que li corresponia més la part de les famílies).

El 2011 l’Equip de Govern de Puigibet aprova que les famílies paguin un 25%. La Generalitat segueix pagant el 33% i l’Ajuntament un 42%.
El 2013, una setmana abans de començar l’escola, l’equip de govern d’ERC decideix suprimir el servei de transport escolar.

Enllaços relacionats:

2na part: Puigibet suprimeix el transport escolar. Conseqüències.

3ra part: Per què Puigibet suprimeix el transport escolar?

Share

5 Comments

 1. Prou 5 de febrer de 2015 11:00 am Respon

  La gent es pot preguntar si a hores d’ara la Generalitat asumeix encara el 33% del cost, ja que segons diu l’alcalde s’ha deixat per culpa de la Generalitat. Cal explicar-ho.

  • Agnès 5 de febrer de 2015 12:37 pm Respon

   Sí que l’assumeix!El transport escolar al Baix Penedès segueix funcionant d’aquesta manera. És la voluntat política de qui governa, o sigui ERC, que ha decidit suprimir aquest servei.

 2. Prou 6 de febrer de 2015 11:16 am Respon

  Es diu que l’ajuntament li deu diners al Consell Comarcal o a la Diputaciò. Es veritat?. De ser cert, pot ser aquesta la raò que a portat a l’ajuntament a no utilitzar el transport escolar subvencionat?.

 3. Agnès Ferré 6 de febrer de 2015 12:30 pm Respon

  Sí, l’Ajuntament es va donar de baixa del servei però no va pagar els últims mesos del servei del curs 2012/13.
  I no només no els va pagar sinó que, va fer cas omís als avisos de pagament fins que, a través d’un contenciós al jutjat que ha perdut, ha hagut d’abonar l’import més els interessos de demora i costos.
  Tot per no fer les coses bé ni quan toquen, i pagant tots!

  http://agnesferre.cat

 4. Prou 6 de febrer de 2015 3:40 pm Respon

  Ho perden tot hi fa ja molt de temps que van perdre las maneres i la bergonya. Per cert a quan pujaba tot aquest deuta + demora i costos ???.

Deixa un comentari