Fer poble, fer comerç, fer Bisbal

Aquest dimecres 28 de gener a la tarda, caminant pel Vendrell, he vist la Sra. Montserrat Mestre (regidora de Sanitat, Formació i Treball) i un vigilant municipal dins una botiga regentada per xinesos, una botiga d’aquestes que tenen de tot.
He entrat i he vist que estaven al taulell parlant amb un dependent, i la regidora li deia que era per l’Ajuntament de La Bisbal del Penedès, que la seva companya ja ho sabia perquè ja es coneixen d’altres vegades.
Jo he marxat pensant què devien haver comprat per l’Ajuntament i m’ha vingut al cap el programa d’ERC del 2011 en l’apartat de comerç: “Hem apostat per comprar al comerç local, des de l’Ajuntament, com pel banc d’aliments, quan ha calgut”.
És cert que tothom és lliure de comprar on vulgui, ja sigui al municipi o fora el municipi, però també és veritat que un Equip de Govern ha de predicar amb l’exemple i no ha de comprar fora el municipi el que pot trobar al aquí.

Doncs agafant el 2013, faig la relació de compres que l’Equip de Govern de Puigibet ha realitzat fora el municipi i que es podria haver fet perfectament als comerços La Bisbal, un total de 2.087,79€:
Decoració festa de Cap d’Any: 144,08€
Tovalles, plats… per Cap d’Any: 27,40€
Carpetes i blocs pels operaris: 13,99€
Factura de varis (supermercat d’un altre municipi): 83,85€
Maquillatge festa Reis: 45,70€
Paper de regal: 65€
Carbó de sucre: 26,25€
Monedes de xocolata: 131,45€
Caramels: 278,71€
Piruletes: 12,10€
Pollastres per famílies necessitades: 378,70€
Varis supermercat per família necessitada: 93,90€
Regals nadons: 80,29€
Cafès alcaldia: 706,37€

El total d’un sol any no és un import molt elevat però és el fet en sí. Fer poble i voler el millor pels comerços no es fa de paraula sinó amb accions, i una és donar-los la confiança i el guany d’aquestes compres que no han tingut.

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

One Comment

  1. Prou 6 de Febrer de 2015 11:43 am Respon

    Només dir que per aquestes xifres es vergonyós desplaçar-se a Vendrell o a qualsevol altre localitat veïna per fer aquestes compres o d’altres quan les poden trobar aquí, i a sobre i van amb xofer i vehicle municipal. No es així com es fa poble . Tampoc es que se’ls trobi massa comprant a les tendes locals. Ells ens costen diners, que menys que afavorissin a el comerç local per les seves compres particulars també.

Deixa un comentari