Puigibet, el jutge em dóna la raó sense anar a judici!

El jutge em dona la raó
Aquesta història comença l’octubre de 2009 quan, en l’informatiu municipal “La Bisbal Avui” es publicava un article titulat “La regidora Agnès Ferré Cañellas tenia dues entrades d’aigua al seu domicili”, amb una fotografia del comptador. A l’article se m’acusava, sense dir-ho directament, de consumir aigua sense pagar-la.
L’acusació va continuar en un Ple de desembre de 2009 on l’alcalde Puigibet va dir, i així consta en acta, que “si quan es van detectar les dues entrades d’aigua que tenia la Sra. Agnès hi hagués hagut un reglament d’aigua se l’hagués pogut sancionar; però com que no hi havia reglament, la Sra. Agnès tenia dues entrades d’aigua i no se la va poder sancionar”.
En aquell Ple vaig demanar que rectifiqués aquesta acusació i demanés perdó ja que no era veritat. La suposada segona entrada estava tallada donat que es va fer per connectar a una antiga xarxa d’aigua que ara ja no existeix.
L’alcalde, ni va rectificar ni va demanar perdó. Va ser en aquest moment quan vaig decidir demandar l’alcalde per delicte de calúmnies amb una única finalitat: que rectifiqués públicament reconeixent que era mentida.
Tots sabem que la justícia és molt lenta i que als jutjats del Vendrell, un dels més col•lapsats de Catalunya, encara més.  Des que es va presentar als jutjats el 2010 fins a finals del 2014, aquesta querella ha passat per varis jutges i qui finalment l’ha resolt, no és el mateix que va imputar l’alcalde.

Aquest jutge ha considerat que l’acusació no constitueix delicte perquè: “l’article es limita a destacar que les instal•lacions de subministres d’aigua del municipi estan obsoletes i que és necessari realitzar una revisió general per actualitzar-les. L’article distingeix entre comptadors que, degut a la falta d’actualització, es troben en situació irregular i altres que són directament il•legals però en cap moment inclou el comptador de la querellant (Agnès Ferré) en aquesta última categoria. És més, de no haver-se publicat la fotografia, els lectors podrien haver dubtat sobre la situació en la que es trobava el comptador de la Sra. Ferré; al publicar-se la fotografia junt amb l’article no hi ha lloc a tal ambigüitat perquè s’aprecia a simple vista que les canonades antigues de plom no estan connectades a la xarxa”.
En resum, el jutge diu ben clar el que l’alcalde no va voler admetre: que jo no cometia cap frau.

Dit això, dos apunts per acabar. El primer és que quan el Sr. Puigibet era a l’oposició i jo alcaldessa, sovint m’amenaçava a portar-me a no sé quants tribunals. Al final, resulta que la única cosa amb què ha intentat tacar la meva imatge era una mentida i, per tant, li ha sortit malament.
El segon és que el meu cas no ha estat, ni molt menys, l’únic. El tarannà del Sr. Puigibet l’ha portat sovint als tribunals per part de particulars, regidors, treballadors, empreses…. Els seus advocats cobren 500€ per reunió, que paguem tots els bisbalencs, i n’han fet moltes de reunions, moltes!! Ho comprovem cada any quan anem a mirar els comptes municipals.

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

3 Comments

  1. jferrec 26 de gener de 2015 5:56 pm Respon

    Totes les comparacions són odioses, però convindria saber el total de despesa amb consultes legals del Consistori actual respecte al que vas presidir fins el 2009

    http://josepferre

    • Agnès Ferré 26 de gener de 2015 6:13 pm Respon

      La llàstima és que no tinc accés a aquesta informació més detallada, però puc assegurar que no teníem cap gabinet d’advocats cobrant 500€ la reunió! El que sí es van contractar va ser un gabinet jurídic especialista en urbanisme, per tot el tema de la Miralba, però era a preu tancat. Si fos un equip de govern transparent, tindríem accés directe però no és el cas. Només un exemple: fa més d’un mes que demanem veure els expedients de contractacions, de justificacions de subvencions de Joventut Bisbalenca, … i no ens autoritzen! Fa malpensar…

      http://agnesferre.cat

  2. Prou 3 de febrer de 2015 3:44 pm Respon

    Dubto que avans de les properes eleccions tingueu possibilitats de veure tot el que dius. D’altre banda no s’enten com amb el que es paga de Advocats
    per el Grup de Govern ho han perdut gairabè tot. Renoi potser si que es un gran bufet d’advocats, però els resultats diuen molt poc al seu favor. Jo diria que no es per recomenar-lo.

Deixa un comentari