Seguiment del Pla d’Ajust per no poder pagar els proveïdors

PrimerPle2014El 2012 l’Ajuntament no podia pagar 855.792€ a proveïdors, a empreses i autònoms que havien realitzat treballs per l’ajuntament.
Per aquest motiu l’Ajuntament es va acollir a un Pla d’Ajust del Ministeri d’Hisenda del govern central, fent retallades (684.780€) i un nou préstec (171.012€). Es va aprovar el mes de març de 2012 i ara estan obligats a presentar informes regularment al govern central i demostrar que l’estan complint.

Les principals retallades que van aprovar:
– Reduir encàrrecs d’estudis i projectes a empreses externes perquè ho facin els propis tècnics municipals. (El 2013 “només” han encarregat projectes a empreses externes per valor de 67.699€)
– Retirar el servei de recollida de brossa del Papagai i ho faran entre la brigada i una empresa que ja ho feia. (El 2012 ho han tornat a adjudicar)
– Retirar el servei de transport públic. (El 2013 es va treure el transport escolar oferint als escolars anar al bus urbà, sense equipaments com els cinturons de seguretat i sense servei de monitoratge)
– No realitzar inversions en instal•lacions esportives.

En el primer Ple del 2015, es va donar compte de l’informe d’intervenció del pla d’ajust de l’Ajuntament.
Admeten:
– Gran baixada dels ingressos perquè havien comptabilitzat llicències d’empreses al polígon i no n’hi ha hagut.
– Gran baixada d’ingressos en taxes, com són les llicències d’obres i el Casal d’Estiu.
– S’ha tret el transport escolar.
– L’única inversió del 2013 va ser el Punt Verd.

Per la mala gestió municipal no es podien pagar més de 800.000€ de proveïdors i s’ha hagut de treure el transport escolar, entre d’altres, i incrementar l’endeutament per poder-ho pagar.

Aquí hi ha hagut discurs llarg per part de l’alcalde parlant de tot menys de l’informe, intentant desviant l’atenció i fent afirmacions com les següents:
Treu el transport escolar i diu que “si viuen lluny de l’escola és perquè volen viure lluny”, “que el transport escolar no es feia servir gaire perquè els pares s’ho combinaven”.

Aquest punt no es votava i, als regidors de CiU, no ens ha deixat intervenir. En canvi el regidor del PSC ha pogut intervenir les vegades que ha volgut, sense límit de temps i se li ha contestat tot. Motiu? No el sabem però ens alegrem que, almenys, contesti les preguntes a algun regidor!

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

One Comment

  1. Prou 24 de gener de 2015 1:33 pm Respon

    En Lluis Latorre (abans per a mi Sr. Latorre) ham tenia ben enganyat. Abans criticava a l’alcalde i al seu grup; només li ha calgut poder entrar a l’ajuntament per al PSC per passar poc menys que a petonejar-se amb tots els del grup de govern (secretari inclòs) i com si d’un mes del grup es tractés . Això sí, a ell estant a la oposició li donen sempre la primera paraula de replica (però no han fa cap de replica)i sempre aplaudeix i dona recolzament a casi totes les parides den Puigibet, però clar a ell no li limiten el temps i te tots els minuts de gloria per esplaiar-se i vendre motos absurdes que ni ell mateix se les creu; mentre, el seu ego creix i creix i ell es veu a sí mateix important. Lo cert es que ha estat un frau per els electors del PSC i potser per ser sabedor de que a el PSC pocs el varen votar per la seva presencia a la llista electoral. Ell es un clar exemple de com els polítics (que tampoc es el seu cas) es canvien de jaqueta per poder tindre moments de gloria o es venen com en Judes, per quatre monedes.

Deixa un comentari