Equip de govern d’ERC de la Bisbal: menyspreu, ira i caciquisme

En aquesta legislatura 2011/15 governada per una àmplia majoria d’ERC, demostra que hi ha coses que no canvien: tan l’alcalde com la resta de regidors d’ERC no tenen cap problema en menysprear i insultar qualsevol regidor que no pensi ni parli com ells.

Tot i que aquesta és la conducta habitual de l’alcalde en els plens, acostuma a ser molt més agressiva i insultant quan l’equip de govern pretén ocultar el veritable tema del ple. Què vol dir això? Doncs que en un punt del ple de divendres de setembre de 2011, on es debatien els comptes de 2010 i on quedava pal.lès, per part dels regidors de CiU, que hi ha dèficit de més de 3 milions d’euros en comptes del superàvit que pregonaven a començaments d’any, la seva estratègia és provocar la oposició per desviar el tema. I si convé insultar i humiliar a la oposició, no tenen cap problema.

Està regulat per llei que l’alcalde pot cridar l’atenció als regidors fins a 3 vegades i després els pot convidar a abandonar el ple, si no es parla o actua correctament. Però qui avisa a l’alcalde que s’ha de comportar correctament quan ofèn als regidors de la oposició, critica a l’exalcalde Sr. Poch (ens deixà el 2006), acusa sense fonament als regidors que no poden assistir al ple i que no es poden defensar, amenaça als regidors de l’Oposició només començar al Ple, prohibeix als regidors de l’Oposició que puguin pujar a l’Ajuntament a consultar qualsevol tema, no contesta ni una sola de les darreres 300 preguntes presentades al Ple saltant-se la llei de forma reiterada, no fa cap avís a la majoria de provocacions dels membres del seu equip de govern, redueix les retribucions dels membres de l’Oposició de 100 a 10 euros com a “càstig”, provoca a la gent del públic i un llarg etcètera que s’ha de viure per a poder-s’ho creure.

Molta gent de la nostra comarca i de més enllà ja coneix al Sr.Puigibet i la seva forma d’actuar, però potser el que la gent ha de saber i és absolutament antidemocràtic és fer un reglament de funcionament dels plens perquè l’oposició només pugui parlar 3 minuts a cada punt de l’ordre del dia, mentre l’alcalde exerceix de portaveu del seu grup amb unes intervencions que superen els 30 minuts.

Això és democràcia?

MENYSPREU:

Aquesta setmana hem estat convocats a dos plens: dimecres i divendres a les 10 del matí. I perquè a les 10 del matí? Doncs ben senzill, perquè els regidors de CiU treballem i el nostre horari laboral fa que ens vagi bé celebrar els plens a partir de les 7 de la tarda. Això és el que hem manifestat moltes vegades i per aquest motiu els plens són al matí.

Els regidors de CiU també representem als bisbalencs. No som tots bisbalencs tan si han votat ERC com si no?

IRA:

Qualsevol punt debatut on no expressem la mateixa opinió, ja ens acusen i ens criden de mala manera. Perden els papers i en algun moment aconsegueixen fer-los perdre a la resta de regidors.

Aixecar el to de veu, tallar la paraula sense motiu a la oposició i increpar-nos en forts moments d’ira per part del nostre alcalde, són el pa de cada dia dels plens.

S’hauria de demanar que qualsevol persona que vol anar en una llista electoral demostri que té maneres, educació i respecte?

CACIQUISME:

No deixar parlar als regidors de CiU ni explicar els arguments. Un clar exemple ha estat aquest divendres quan es debatien els comptes del 2010, on es veia clarament que tenim un dèficit important que comporta i comportarà greus problemes econòmics.

Un altre exemple és el ple de dimecres on s’aprovava donar 50.000€ a Joventut Bisbalenca per aquesta temporada. En el moment que els regidors de CiU van demanar l’estat de pressupostos i despeses d’aquests 50.000€, l’equip de govern va desviar el tema per no parlar-ne més.

En el ple de dimecres, l’últim punt de l’ordre del dia era precs i preguntes. Els regidors de CiU anaven fent preguntes als regidors sobre diferents aspectes d’acords, decrets, …. Llavors, curiosament, l’alcalde va començar a increpar a un regidor de la oposició i en un moment va donar per acabat el ple sense que poguessin fer més preguntes.

Com és que es permet tot això? Com és que les 900 persones que els hi han donat suport ja els hi està bé? Com és que el partit ho tolera? Com és que la llei dóna tan poder a un alcalde i al seu equip de govern que permeti fer el que els hi doni la gana?

Després del que està passant a La Bisbal només se’ns acut una solució: no podem canviar les persones, però sí que podem fer canviar les lleis perquè la democràcia sigui democràcia i perquè no es tolerin actituds i actes com les d’un equip de govern que ja fa massa temps que les practica amb total impunitat.

Share

Deixa un comentari