Inici de la Legislatura 2011/15

Creiem que amb els acords presos sobre els horaris a celebrar els Plens al nostre consistori, el Sr.Puigibet i el seu equip de govern han volgut “castigar” als regidors de l’Oposició posant uns horaris absolutament fora de lloc i que perjudiquen el caràcter democràtic i l’assistència als Plens de tots els regidors.i de molts bisbalencs que seguiran sense poder assistir com a ciutadans als Plens Municipals.

El que seria normal és que l’alcalde s’hagués reunit amb tots els regidors i s’hagués arribat a un acord sobre aquests horaris i que hagués prevalgut l’acord entre els regidors i les necessitats dels ciutadans.

El nostre portanveu, en Ferran Garcia, va demanar i va mantenir un reunió amb el Sr.Puigibet abans del Ple de Constitució de l’Ajuntament on li va estendre la mà del nostre grup municipal per entre d’altres coses, posar seny en l’horari dels Plens. De res ha servit. Sense justificació els Plens a les 10 del matí i el que és més curiós: les Juntes de Govern a les 6 de la tarda. A què juguem? Si a la tarda no es poden posar els Plens perquè es posen les Juntes de Govern? Això és riure’s dels càrrecs electes escollits democràticament. Estem convençuts que s’han vulnerat clarament els nostres drets com a regidors i representants de molts bisbalencs i bisbalenques perjudicats per aquesta actitud dictatorial.

És curiós també que les retribucions per assistència a Plens l’hagi reduït de 100€ a 10€ i, en canvi, l’assistència a les Juntes de Govern segueixin esssent 250€. Aquestes Juntes les farà quinzenals amb potestat de modificar la periodicitat, és a dir, s’han convertit en un sou encobert pels regidors de l’equip de govern que en formen part. Només està fet per perjudicar la democràcia interna de l’Ajuntament, inaudit però real.

És inadmissible també que la primera mesura de la legislatura del Sr.Puigibet sigui posar-se un sou de més de 44.000 euros bruts anuals quan ha estat repetint els darrers anys que a l’Ajuntament no s’haurien de cobrar sous. El nostre grup creu imprescindible que els regidors cobrin sous transparents i amb uns barems correctes, com recomana l’associació de municipis i províncies i es deixin de cobrar dietes que es converteixen en enormes sous encobert difícilment controlables.

Si del que es tracta és que el Sr.Puigibet tingui el sou que cobrava al Consell Comarcal, perquè es fa una pujada del sou en més d’11.000 euros respecte al que cobrava al Consell i passa de 33.000€ a 44.000€? És vergonyós i lamentable que els bisbalencs haguem d’assumir aquesta barbaritat.

Per acabar volem manifestar la nostra perplexitat pel que va succeir al punt 4 del segon Ple d’avui divendres dia 17 sobre el nomenament del jutge de Pau suplent. L’equip de govern presenta al Ple la proposta d’escollir una persona de fora del municipi quan també es presentava una bisbalenca de reconegut prestigi. Però el més esperpèntic és que l’equip de govern vota en contra de la seva mateixa proposta i l’alcalde demana una segona votació per desestimar l’altre persona i tornar a presentar al Ple la proposta. En definitiva, un autèntic desgavell amb accions del tot dubtoses des del punt de vista legal.

El nostre grup municipal treballarà perquè La Bisbal recuperi la normalitat democràtica interna que aquest govern en 4 anys i mig ha fet saltar pels aires.

Share

Deixa un comentari