Problema de l’aigua a La Bisbal

Titulem així aquest article perquè es el que pensem després d’haver llegit les informacions que sobre el tema de l’aigua apareixen en els números d’octubre de 2009 i febrer de 2010 a l’informatiu municipal “La Bisbal Avui”. S’hi donen explicacions d’una forma tan partidista que fa desconfiar i fent segones lectures es descobreix què s’hi vol amagar, només cal analitzar els fets fent una mica d’història.

Tots sabem que una de les decisions més sonades de l’actual Equip de Govern va ser, a l’inici del seu mandat, en plena eufòria, en un moment de màxima exaltació utòpica de l’Alcalde, el rebutjar l’aigua que havia d’arribar al municipi procedent del minitransvassament de l’Ebre. La decisió va ser tan inversemblant que ens va sorprendre a tots, inclosos els alcaldes dels pobles veïns, que quan ho van saber van córrer a reclamar l’aigua rebutjada.

En aquell històric Ple Municipal també es va prendre la decisió de repudiar el projecte del Corte Inglés perquè, segons les explicacions de l’Alcalde, venia a pertorbar i trencar l’equilibri mediambiental natural del nostre poble. Recordem que per nosaltres el tema de l’arribada de l’aigua de l’Ebre s’explicava per tenir una xarxa d’infraestructures de tota la comarca i de garantia d’aigua en un futur i per creixements, però la més important és saber que estàvem connectats a una xarxa no només municipal.

Com i perquè va canviar el parer de l’Alcalde respecte a l’acceptació del menyspreat projecte del Corte Ingles, ara no és el moment d’analitzar-ho, perquè el que és important pel poble és que finalment el va fer seu i que ara compta amb la pròpia aigua del municipi, sense estar connectats a la xarxa de l’aigua de l’Ebre (cofinançada en gran part per fons europeus).

Així doncs va rectificar amb el polígon, però no es va poder fer el mateix amb l’aigua de l’Ebre.

La mala gestió de l’actual Equip de Govern ens porta a què l’aigua del aqüífers municipals que es reservava pels nuclis urbans ara haurà de ser compartida amb els polígons industrials. No sabem els efectes negatius que patiran les generacions futures a causa d’aquestes actuacions, perquè tampoc se’ns ha facilitat cap tipus d’informació mínimament quantificada.

Nosaltres teníem resolt el subministrament de l’aigua per tot el municipi, el Sr. Alcalde i els que el recolzen, amb la seva desafortunada decisió, han creat un problema que ara amb mentides i exageracions i altres maniobres de distracció pretenen tapar. No hi ha cap dubte que el mandat de l’actual Equip de Govern. i especialment el del Sr. Alcalde, serà recordat per les seves lamentables decisions respecte l’aprofitament de l’aigua.

Share

Deixa un comentari