Caritas parroquial o Caritas municipal?

A Caritas qualsevol voluntari/a ha de ser una persona sensibilitzada en el tema social, que viu la caritat com quelcom inseparable de la justícia i la lluita pels drets humans, que es compromet de manera desinteressada i gratuïta a posar les seves capacitats i el seu temps lliure al servei de les necessitats de la comunitat i que sap acollir les persones amb respecte a la seva llibertat individual. A La Bisbal hi ha Caritas Parroquial, on al capdavant fa molts anys i fins ara (octubre 2009) que hi ha la Sra Montserrat Mestres.

De fa un temps que l’equip de govern de l’ajuntament (ERC i ADMC) ha creat un Banc d’aliments sense cap mena de reglament ni normativa, almenys no s’ha fet públic. El funcionament que s’ha pogut veure és que les persones que van a buscar aliments van a l’ajuntament i la regidora de Serveis Socials (Sra Montserrat Mestres) els distribueix.

Fins aquí res d’anormal si no fos que les persones necessitades que van participar a la manifestació d’aquest estiu sota el lema “Prou d’abusos”, les que escriuen cartes expressant les seves opinions o que senzillament no són futurs vots, doncs no reben aliments. Per si això fos poc, els aliments de Caritas han anat a parar al Banc d’aliments municipal on també hi figura el logotip de Caritas, per decisió de la Sra Montserrat i sense consultar-ho a ningú.

Us podeu preguntar si és demostrable. Hi ha un greu problema: les persones que se’ls ha negat ajuda tenen por de denunciar-ho i donar testimoni, por de les conseqüències que pot comportar fer-ho públic. Això és més propi d’un règim dictatorial que no pas democràtic.

Des de CiU denunciem la situació irregular i de falta d’ètica per part de la Sra Montserrat Mestres com a responsable de Caritas de la parròquia de Sta Maria de La Bisbal del Penedès i regidora de Serveis Socials del nostre ajuntament. Caritas és una entitat que es mereix tot el respecte i que no pot ser utilitzada per finalitats polítiques ni particulars.

Diem prou d’aquesta situació i demanem la dimissió de la Sra Montserrat davant de Caritas per passar la responsabilitat a persones que posin el seu temps i esforç al servei de les necessitats de la comunitat.

Share

Deixa un comentari