Subvenció a alguna entitat, no a totes

És sabut que la majoria d’entitats d’un municipi reben diners dels ajuntaments en forma de subvenció o conveni. A La Bisbal, fins el 2007, es donaven subvencions a les entitats bisbalenques sempre seguint i complint la llei de subvencions i en consens amb les entitats.

Aquest 2009 no és així, i no ens hem d’estranyar perquè des que tenim l’equip de govern d’ERC-ADMC, regna l’arbitrarietat i ni tant sols es consensua res amb la majoria de les entitats.

Per ser més exactes podem dir que aquest 2009 s’han aprovat convenis (amb un conveni no cal justificat despeses davant l’ajuntament) per valor total de 98.100eur amb imports que van dels 300eur als 48.000eur, una xifra rècord. El més alarmant i esperpèntic va ser l’explicació del conveni amb l’entitat privada Joventut Bisbalenca, el dels 48.000eur, per part del regidor d’esports.

Al preguntar al regidor d’esports quin pressupost té l’entitat i quin percentatge hi aporta l’ajuntament del total, la seva resposta va ser dir que no portava documentació al ple perquè no sabia que es parlaria d’això (era un punt de l’ordre del dia!) Va fer unes quantes operacions matemàtiques elementals per a finalment dir que les despeses de Joventut Bisbalenca eren de 44.000eur. Llavors, en veure que no arribava al total del conveni, va dir que els 4.000eur restants eren per despeses vàries.

Al dir-li que no havia tingut en compte els diners que paguen els nois i noies apuntats a l’escola de futbol, el regidor d’esports va dir que “la veritat és que només paguen uns 60 nens, la resta no paguen”. Al final l’alcalde va convidar al regidor del PSC (que es va abstenir en la votació) a veure els comptes. A la regidora de CiU no la convidar perquè havia votat en contra.

Com no s’havia de votar en contra després de saber que es finançava més del 100% de l’entitat, segons el regidor d’esports?

Donem suport a totes les entitats i a què l’ajuntament hi col·labori econòmicament, però no es pot assumir que un ajuntament financi més del 100% d’una entitat no municipal.

És que potser hi ha altres interessos? Esperem que els nostres impostos no serveixin per a finançar a algun “senyor Millet”…

Share

Deixa un comentari