L’equip de govern deixarà perdre 556.090€?

Al ple extraordinari del 18 de febrer de 2009 hi havia un punt que era una modificació de crèdit per incloure al pressupost d’enguany els 556.090,07€ que dóna el govern central “per nova inversió execució immediata i creadora d’ocupació” i que volen destinar a les obres d’execució i instal·lacions per a la recollida i canalització d’aigües residuals urbanes de la urbanització l’Esplai del Penedès i la seva depuració conforme al projecte d’instal·lació de sanejament d’aigües residuals urbanes. Aquest projecte suposa la construcció de depuradores per aquesta urbanització.

Al BOP de Tarragona del 14 de febrer ja sortia publicada la licitació d’aquestes obres. Al rebre la convocatòria del ple, vàrem anar a mirar la documentació a la secretaria de l’Ajuntament. Va ser gran la sorpresa al comprovar que no hi havia cap informe de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) autoritzant aquesta obra. Després de preguntar-ho ens van reafirmar que, efectivament, no hi havia cap autorització d’aquesta obra.

L’equip de govern de La Bisbal, format per ERC i ADMC, hauria de saber que la recollida i canalització d’aigües residuals és competència de l’ACA. Aquí només hi ha dues possibles raons: l’equip de govern no ho sap i no es molesta a preguntar-ho o saben el procés però tiren pel dret.

Segurament és una barreja de les dues, però amb això s’estan jugant els diners de la Bisbal. Si, tal i com ens han informat de l’Ajuntament, no hi ha els informes de l’ACA, són conscients de la possibilitat de perdre els 556.090,07€?

Al ple vam tornar a preguntar sobre la no existència d’autorització i informes per part de l’ACA, i la resposta de l’Equip de Govern va ser el silenci.

El temps dirà si aquest silenci és ignorància o deixadesa de la gestió municipal.

Share

Deixa un comentari