L’equip de govern no té culpa de res

Aquest gener de 2009 als vidres de l’ajuntament, van aparèixer uns cartells molt curiosos signats per l’Ajuntament de La Bisbal del Penedès. Diu el següent literalment amb faltes incloses:

“Urgent: Dispensari mèdic. Per culpa de la Generalitat de Catalunya, Els bisbalencs tenim aquest consultori mèdic desfassat i petit. Esteu amuntegats, esperant-vos al carrer i passant fred, fent cues de 2 a 3 hores. Tot això és gràcies a la mala gestió de la Generalitat de Catalunya. L’Ajuntament de la Bisbal fa més d’1 any que ha fet els tràmits necessaris, La Generalitat retrassa el consultori constantment. És per tot l’esmentat que els bisbalencs ens trobem en aquesta lamentable situació sanitària.  L’Ajuntament de La Bisbal empendrà accions de protesta a la Generalitat per sol.lucionar aquesta situació”

Cal remarcar que el projecte d’un nou consultori ve del 2006, any en què es van cedir els terrenys a Sanitat per construïr el nou consultori. Són processos lents on l’equip de govern ha de vetllar i treballar per accelerar la seva construcció. En el cas de la Bisbal però, no és així. El nostre equip de govern segueix amb la seva manera d’actuar: acusar i amenaçar però no dialogar ni assumir responsabilitats.

Si la Generalitat s’ha endarrerit, el millor que pot fer ERC i ADMC és amenaçar des dels vidres de l’ajuntament dient que “empendrà accions de protesta a la Generalitat”?

Fa uns mesos amenaçava a la Consellera de Sanitat, a través de la premsa, en tirar-li sal als peus com a protesta.

En els plens municipals l’equip de govern no es cansa de repetir que fan tants viatges i tantes gestions per treballar pel poble. Tenint en compte els 160eur per visita que es van aprovar més les dietes pels anys 2007 i 2008, es tradueix en 7 visites a Sanitat, que són 1.630eur cobrats principalment per la regidora de Sanitat, acompanyada en alguna visita per l’alcalde o la regidora d’obres. No sabem si, a part de les suposades amenaces que faran, seguiran fent i cobrant viatges a Sanitat.

Un dels motius principals d’aquests cartells és la por constant a què algú dubti que són els millors; por a què els ciutadans reaccionin amb cassolades o crits (les que ERC propugnava en la legislatura anterior), desconeixes que hi ha altres maneres de reaccionar. Tant als plens com en papers que envien als ciutadans o cartells, sempre relegen el no fer, el no estar a punt un projecte a l’antic equip de govern i en aquest cas s’estrenen acusant a la Generalitat.

Amb aquest equip de govern tota reacció és possible i, en el cas del consultori, potser ens sorprendran amb alguna acció poc digna d’un equip de govern seriós i responsable.

Share

Deixa un comentari