El Corte Inglés: de llop a gran tresor

Diuen que “rectificar és de savis”, i el nostre particular “savi” ha passat del negre al blanc en sis mesos sense raó aparent. En el ple de novembre de 2007 s’acostava a La Bisbal un llop amenaçador que es deia El Corte Inglés. Ara, en el ple de juny de 2008, l’equip de govern, format per ERC i ADMC, ha aconseguit trobar el gran tresor, i curiosament respon al nom d’El Corte Inglés. Quin és el motiu d’aquest canvi? Que sapiguem cap.

El que ha quedat de tot plegat: l’aprovació d’un conveni amb una empresa per la realització d’un nou polígon a continuació de l’actual, de 56 hectàrees amb una nau de 23 hect. per a la mencionada firma comercial i un magatzem logístic intel.ligent de 25 d’alçada, molt per damunt del límit actual del municipi. Es tracta d’un tema prou important, i el grup municipal de CiU tenia vàries preguntes per l’equip de govern sobre el citat conveni: quines mesures ambientals s’apliquen (que al conveni diu que hi ha), com s’abastirà d’aigua, qui assumirà certes despeses, … Vam puntualitzar que estàvem a favor però sempre supeditat a aclarir aquests dubtes. Al no obtenir cap resposta, només quedava l’abstenció. És que no sabien les respostes , o potser no les volien donar?

En els 6 mesos que van del ple de novembre al juny, l’equip de govern no només ha canviat d’opinió sinó de formes. El novembre el ple va ser al vespre, i hi havia grans pantalles a l’entrada de l’ajuntament per encabir als que no cabien a la sala de plens i cartells a totes les botigues informant a tots els bisbalencs per a poguessin assistir-hi. Mossos d’esquadra de paisà escortant l’alcalde, denúncia de pressions, … en fi una gran obre de teatre en què el nostre particular Manelic-Puigibet va matar el llop sense estalviar esquitxar amb la seva sang al Vicepresident de la Generalitat i a socis polítics comarcals (ambdós per pressions), a l’anterior equip de govern i vilatans de la Bisbal (lladres, especuladors,…). Ara no, ni pantalles, ni cartells i el ple al migdia, no sigui que vingui gent, i l’equip de govern defensant el parer del que abans ells anomenaven lladres i especuladors. És estrany que ara no vulgui explicar-ho a tothom, o és que potser amaga alguna cosa? Senyor Puigibet, s’ha tornat raonable o l’han fet entrar en raó?

I si en 6 mesos hem passat d’un extrem a un altre en un tema tant important com aquest, què ens espera en els propers 3 anys?

Share

Deixa un comentari