Dos models de poble

La nit de Reis a la Bisbal de 2008 vam poder veure els fruïts que dóna el model de poble que imposa el nou consistori. Una cavalcada única, al nucli no al municipi, organitzada per l’Ajuntament a cop de talonari. Focs artificials, xaranga, cavalls, un carruatge, una carpa climatitzada, i anteriorment un descapotable per a portar al patge. Quan ens ha costat senyor alcalde? Molts diners per molt poc lluïment si es compara amb qualsevol de les cavalcades que recordem d’anys anteriors. Per això cal apujar els impostos?

Aquest model és totalment contrari al que nosaltres defensem basat en el suport a les entitats per a què organitzin actes en benefici de tot el municipi. Un model que vam seguir a l’anterior legislatura, donant subvencions equitatives a les dues entitats més grans del poble, les que organitzaven les cavalcades i aconseguint, a partir del diàleg, que hi hagués per primer cop en molt temps un sol patge. Va costar poc més de cinc cèntims al municipi (només els caramels) i sense passar pel damunt de la voluntat de cap entitat.

Un model que també hauria permès que aquest any hi hagués una sola cavalcada perquè hi havia una entitat oberta a fer-la a cost zero. Alguns van argumentar que les condicions d’aquesta entitat, lliurar el regals al seu local, no eren assumibles. A mi em sembla una excusa si pensem que també en la legislatura passada i gràcies al bon fer d’una associació, l’AMPA, es va poder fer una magnifica escola de futbol que es portava a terme en el camp de futbol d’una de les dues mencionades entitats. Una escola de la que va participar TOT el poble.

Aquest és doncs el model que defensem: donar suport a les persones i entitats amb ganes de fer coses. Mentre n’hi hagi, que a la Bisbal n’hi ha i moltes, aquest model garanteix els millors resultats, perquè la gent hi treballa de gust i permet destinar diners a d’altres accions necessàries pel municipi.

Finalment un recordatori per a desmemoriats. Aquest any no és el primer cop que des de l’Ajuntament s’intenta que es realitzi una sola cavalcada de Reis. Fa uns quants anys es van portar a terme una sèrie de reunions en les que participaven els presidents de les dues entitats que organitzaven les cavalcades. Dues persones dialogants que, curiosament o no, anaven a la llista electoral de CiU en les passades eleccions municipals. Semblava que s’arribaria a un acord. Un acord que no es va produir no per manca de voluntat de l’Ajuntament sinó en bona part pel canvi de president en una de les entitats. Un nou president amb un tarannà ben diferent de l’anterior. Eren altres temps, i el que ahir dinamitava la possibilitat d’acord avui, curiosament o no, està donant suport a l’equip de govern per fer la cavalcada de Reis d’enguany.

Share

Deixa un comentari