ERC, PSC i ADMC aproven cobrar 160€ per reunions

Després del maig de 2007, el nou govern d’ERC de La Bisbal, teòricament en minoria però a la pràctica amb majoria pel suport de PSC i ADMC, va aprovar el passat divendres per vuit vots a favor i tres vots en contra, indemnitzar qualsevol regidor que faci una reunió fora el municipi amb 160€ per reunió.
Cobrar un sou per dedicació parcial o exclusiva és lícit i ho contempla la llei, però cobrar indemnitzacions per reunions sense límits pot suposar hipotecar el pressupost municipal.
Res millor que un exemple:en un any un regidor que faci 20 reunions fora de la comarca (Generalitat, Diputació,…) cobrarà 3.840€, que assisteixi a 12 plens (100€ per ple) 1.200€ i a 12 comissions assessores (100€ per comissió) 1.200€. Tot això suma 6.240€, més d’un milió de les antigues pessetes per regidor i, per tant, pot suposar més de 68.640€ anuals, més d’onze milions de les antigues pessetes, comptant l’alcalde i la resta regidors. Aquí falta sumar-hi els 0,30€ per quilòmetre i les dietes que puguin haver-hi.

Cal remarcar que en l’anterior legislatura vam aplicar el que fixava la llei, 0,19€ per quilòmetre, i que els límits anuals per assistències eren de 3.600€ per l’alcaldessa i les tinents alcaldes, 3.500€ pels regidors amb cartera i 1.000€ pels regidors sense cartera.
Per tot això els tres regidors de CiU vam votar en contra. Creiem en la nostra manera de fer i no canviarem perquè ens “indemnitzin” amb 160€ i 100€ per assistir a una comissió per parlar i no decidir res.
I mentrestant ERC pregona que els regidors no cobren cap sou, però no posant límits a les assistències i indemnitzacions, les han convertit en un sou encobert.
Tant en aquest punt com els altres la única oposició va ser la de CiU, el que ens porta a pensar si no hi ha un pacte encobert entre ERC, PSC i ADMC.
Des de CiU no enganyem als ciutadans i ciutadanes de la Bisbal. Ens mantenim on érem abans de les eleccions i, per tant, no pactarem amb ERC. Ara toca fer oposició, constructiva però oposició, i la farem encara que ens quedem sols perquè creiem que és el millor per la nostra Vila.

Share

Deixa un comentari