La política d’ERC a La Bisbal

Ens preguntem com es pot actuar amb una vena als ulls quan les decisions ens afecten tan de prop ?
Fins el maig de 2007 els bisbalencs valoraven en positiu un canvi de govern, i resulta que després dels 100 primers dies reparteix uns papers donant arguments per valorar el que teníem abans.
En l’últim ple (9/11/2007) ens jugàvem el futur de La Bisbal del Penedès, i el futur dels nostres fills (com sempre diu el nostre alcalde).
Doncs bé, aquest futur els hi hem enfosquit en només 100 dies de mandat del  nou equip de govern d’ERC amb suports més que puntuals d’ADMC :
– aprovar la suspensió de llicències i de tramitació de plans, al nucli de la Bisbal, sense tenir cap projecte ni estudi. Senzillament ho aturen tot per pensar
–          aturar els SAU´s ,per cert aprovat en anteriors legislatures per la Sra. Montserrat Mestres (la mare del Sr. alcalde) quan estava a CiU, ara és a ERC. En aquesta suspensió atura dos SAU aprovats inicialment. Saben què ens pot costar econòmicament als bisbalencs les possibles indemnitzacions?
–    rebutjar l’aigua de l’Ebre, una necessitat vital del dia a dia. Una garantia pel futur. Però amb l’emoció del nostre alcalde per l’esmena presentada per ADMC de ser solidaris amb la comarca, perdem el que s’havia aconseguit.
–          rebutjar que una gran empresa s’instal•li a La Bisbal del Penedès. No era cap punt de l’ordre del dia ni el lloc més indicat de parlar-ne, però és la seva manera de fer les coses . Amb això no ens posicionem ni a favor ni en contra perquè no coneixem les característiques d’aquest projecte, només  la paraula de l’alcalde dient que va rebre pressions de persones molt influents i molt respectables.
–          rebutjar el gas. I no com a proposta en un ple, sinó senzillament com un comentari fet dient que el gas “explota”
I així podríem anar explicant com actua l’actual equip de govern: amb prepotència, amb coacció, deixant en evidència persones importants a nivell empresarial i polític, amb tics autoritaris, amb pactes difícils d’explicar,….
Per acabar només dir que des de CiU vam proposar iniciar una Agenda 21 i després un POUM amb la participació de tots les bisbalencs i bisbalenques, i així decidir entre tots la Bisbal que volem; sense suspendre res fins que hi hagi un projecte sobre la taula. Resposta que vam obtenir de l’equip de govern: silenci.

Share

Deixa un comentari