ERC de La Bisbal: governar o criticar?

ERC governa a la Bisbal des de maig del 2007. Això que, en principi, és simple d’entendre, es veu que el propi equip de govern no ho té assumit. Així, dedica la major part de les seves energies a criticar a les entitats (de moment a La Societat i a la Coral) i a l’anterior equip de govern, ja sigui passant papers o aprofitant les entrevistes que els fan el mitjans de comunicació comarcals.
El darrer exemple el vam tenir en un “Informatiu” signat per ERC que vam rebre l’octubre de 2007. En aquest escrit, de 7 pàgines, donen dades i informació de l’Ajuntament, calumnien l’anterior govern i fan una carta als reis (als reis municipals, és clar!) del què volen fer però que degut a la mala gestió anterior no poden fer. És un text molt extens,,de molt poca substància i farcit de mitges veritats. Només a mode d’exemple m’agradaria destacar-ne algunes.
Comenten que degut a la nostra “mala gestió” es van pagar 69.551,03eur a l’empresa A i que ara tota aquesta feina la fan els dos operaris amb un cost de 0eur. Si s’haguessin mirat les feines que engloba aquesta quantitat, sabrien que els dos operaris no podrien fer-la per falta d’hores i per falta de maquinària. També diuen que tinc papers per signar. El que hi ha pendent de signar són manaments de pagaments d’aquest últim any. El dia que vaig anar a l’Ajuntament per signar-ho (previ avís a Secretaria), la regidora d’educació em va fer fora argumentant que l’equip de govern no ho sabia. Aquest episodi, creguin-me, dóna per fer un escrit a part. I  també “justifiquen” la pujada del IBI que han fet pel dèficit per morositat que hi ha en el pagament d’aquest impost. Això ja és el súmmum de la hipocresia si pensem que no tots els regidors i regidores posen el seu granet d’arena en el pagament de tributs municipals: en l’últim ple municipal, el grup de CiU va demanar a tots els regidors i regidores que, per a donar exemple, en el proper ple presentéssim un certificat d’estar al corrent de pagament de tributs i serveis municipals, i oh sorpresa un membre de l’equip de govern deia que no pagava perquè tot i que volia pagar-lo no sabia com ho havia de fer…

Un altre tema seria el de Joventut, on expliquen que “la Generalitat va suspendre a l’Ajuntament per la gestió que va fer, amb un 4,2”. Aquesta és la primera notícia d’aquest 4,2 ja que, en aquests tres exercicis s’han rebut subvencions del Departament de Joventut pel procés participatiu fet a la Bisbal, d’entre 4.000 i 6.000€. Si es va suspendre, perquè van donar aquestes subvencions a l’Ajuntament?

Un últim tema que sorprèn és la utilització del magatzem del nou col.legi de primària com a magatzem municipal. Denuncien l’anterior govern per llogar un local com a magatzem i ara l’equip de govern d’ERC utilitza un espai que no pot utilitzar l’escola pel seu material.
Per acabar, repeteixo el que he ja dit moltes vegades al nostre equip de govern: si heu trobat i descobert tantes irregularitats i “papers”,…. simplement denuncieu-me. Jo accepto la meva responsabilitat en tot el que vaig fer i vosaltres ara no us podeu deslliurar de la vostra. Dediqueu-vos a governar i no a buscar excuses per a no fer-ho. I si voleu explicar quelcom per escrit expliqueu perquè heu deixat tot un barri sense instal•lació de gas. D’això no en tingueu cap dubte en sentirem parlar.

 

Share

Deixa un comentari