Ja han apujat els impostos

El divendres 21 de setembre de 2007 es va celebrar el primer ple ordinari d’aquesta legislatura. Un dels punts principals era la modificació de les ordenances fiscals pel 2008.
Tot grup polític amb un mínim de coneixements sap que els impostos és la principal font d’ingressos i que s’ha de tenir molt ben estudiat. Fins fa 4 mesos el grup d’ERC propugnaven tot el contrari: el Sr Puigibet (ple 17/10/03) deia “… que les taxes han de pujar cada any, això és antisocial,…” ; en el ple del 26/10/04 deia “mentre ajuntaments com ara Tarragona han decidit congelar-lo, i Ajuntaments com Vilafranca del Penedès han decidit pujar un 3%  que és el que es preveu que pujarà el cost de la vida, a la Bisbal som més xulos que ningú, els senyors de Convergència i Socialistes volen pujar entre un 5 i un 7% i al ple 13/10/05 deia “Votarem en contra perquè estem en contra d’aquestes pujades i pensem que no reflexen la realitat que hi ha al poble”
L’increment que es va aprovar, amb els vots d’ERC, va ser de l’11,75% de l’IBI, un 7% l’impost dels vehicles i un 27% la taxa d’escombraries.
El raonament i la incipient proposta de crear una empresa municipal de recollida d’escombraries ,mereixen un article especial.
A la llar d’infants municipals van apujar un 6,80% als empadronats; quan al ple 08/09/03 el grup d’ERC proposava que “… la llar d’infants, entenent que es un bé públic proposem que les “quotes” o rebuts que paguen els pares i mares, per cada nen siguin rebaixades un mínim del 50%….estem proposant un model social diferent.”.
Amb aquest canvi d’actitud davant els impostos, només hi ha dues respostes: ara comencen a veure com funciona un Ajuntament i, per tant, no podran complir les seves promeses electorals, i l’altra possible resposta és que es valien de la demagògia per arribar al poder que és l´únic que les importava.
El que sí que es va poder comprovar al ple és que l’equip de govern té les millors idees i que si tens una opinió diferent o proposes estudiar més el tema, et retiren la paraula o et fan un avís.

Share

Deixa un comentari